ahmet_t12

Sudaki mucize tedavi

Önerilen İletiler

Omurgasında yedi kırık oluşan inşaat mühendisi böyle yürümeye başladı...

25 Mart 2011 Cuma, 14:31:40 614123_detay.jpg?1301056387 İşi gereği bir binada keşif yaparken ikinci kattan düşerek omurgasında 7 kırık oluşan inşaat mühendisi Mustafa Ülker Öncel (46), gördüğü su içi treadmill (Havuzda Koşu Bandı) tedavisiyle yeniden yürümeye başladı.

Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, hastası Öncel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, tedavi yöntemini uygulamalı olarak anlattı.

Prof. Dr. Kalyon, inşaat mühendisi olan Öncel'in, 2 yıl önce iş kazası sonucu yüksekten düşerek omurga ve omuriliğinde hasar meydana geldiğini ve daha sonra buna bağlı olarak iki defa ameliyat geçirdiğini ifade etti.

Kalyon, ''Hastamız bize geldiğinde yürüyemiyordu. Fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyacı vardı. Havuz içi egzersiz tedavilerine olumlu cevap verdi. Bir yıllık tedavi süresinin ardından da desteksiz yürümeye başladı. Bu tedaviyi her gün terapist eşliğinde 45'er dakika uyguladık'' dedi.

Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, su içi treadmill tedavisinin ''Akuatik Rehabilitasyon'' dediğimiz, suyun fiziksel özelliklerini kullanarak tedavi havuzu içinde yapılan egzersizlerle karakterize olan rehabilitasyon çalışmalarının bir bölümünü ifade ettiğini ve treadmill teriminin ''havuzda koşu bandı'' anlamına geldiğini de belirtti.

Kalyon, Treadmill'in halk arasında inme adı verilen ve vücudun bir yarısının felcine neden olan beyin hasarlarının yanı sıra kaza ve yaralanmalara bağlı felçler, doğuştan ya da sonradan olan spastik felçler, mültipl skleroz (MS), ALS gibi dejeneratif hastalıklar, bazı romatizmal hastalıklar ve ortopedik ameliyatlardan sonra görülebilen yürüme zorluklarının tedavisinde kullanıldığını kaydetti.

Gördüğü tedavi sonrası tekrar yürümeye başlayan Öncel de ''Yaklaşık iki yıl önce iş kazası sonucu yüksekten düştüm. 2 defa ameliyat oldum. Yürüyemiyordum. Gördüğüm bu tedaviden sonra şu anda normal hayatıma döndüm. Desteksiz yürüyorum. Tedavi sırasında hastaların, morallerini yüksek tutması ve doktorların tavsiyelerini yerine getirmesi gerekiyor'' dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

akşam haber de izledim aynen böyle geçtiler mucize dolaysıyla hemen yakınlarım aramaya başladı ahmet cabuk şu yada kanalı aç diye ..

ama sonuç hüsran tv ler daha fazla reyting için umut tacirliği yabıyor bu abimiz belliki 6 omuru kırılmasına rağmen sinirleri hasar görmemiş yada çok az zedelenmiş ve bu tedaviyle normal a göre daha erken normal hayatına dönmüş haber değeri bile yok bana göre..

haberdeki gibi bu tedavi gerçek den bir omurilik felçlisini ayağa kaldırmış olsaydı tekerlekli sandalyede kimseyi görmezdik..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu sadece düzenenmiş reklam Türkiye içerisinde görmediyim fizik tedavi rehabiltesyon tedavisi kalmadı ufak tefek şeylerden başka bir faydası olmadı burası yalan su tedavisi bende gördüm 3 ay kadar Ankarada çok bir faydası olmadı üstelik benim vucutumda hareketde var vucutun hiside var bu adam nası olupta yürüyor hiiç inandırıcı deyil ben bu habere inanmadım inandırıcı bir yanı yok çünkü

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bu hastane nerde arkadaşlar adresini alabilirmiyim bende şansımı denemek istiyurum çünkü bende desteksiz yürüyurum ve dengemi sağlayamıyurum

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap