Can Sengul

Ellerini ve Kollarini Kullanamayanlara Yonelik Ürun Gelistirme Projesi‏

Önerilen İletiler

Biz ODTÜ-Teknokent’te faaliyet gösteren UTRLAB bünyesinde KOSGEB Teknoloji Geliştirme Müdürlüğü’nün desteklediği bir proje yürütmekteyiz. Projenin amaçlarından bir tanesi engelli bireylerin başkalarından yardım almadan gündelik hayatlarını rahatlıkla sürdürmelerini sağlayacak ürünler, ya da mevcut ürünlere entegre edilebilecek uygulamalar tasarlamak.

Bir asansörün ya da bir bilgisayar programının ellerini ve kolunu hareket ettiremeyen kişiler tarafından, başkalarından yardım almadan rahatlıkla kullanılabilmesini sağlayan uygulamalar geliştirmek amaçladığımız çalışmalara bir örnek olarak verilebilir.

Projemiz kapsamında geliştireceğimiz tasarımların faydalı, kullanışlı ürünlere dönüşebilmesi için sizlerin fikirlerinize ve önerilerinize ihtiyacımız var.

Sonuç olarak, projemizde nasıl bir ürün geliştireceğimize sizlerden gelecek fikirler ve öneriler doğrultusunda karar vereceğiz. Bu yüzden, bize fikir vermek isteyen, ellerini ve kollarını kısıtlı kullanabilen ya da hiç kullanamayan kişilerle görüşmeler yapmak istiyoruz. Bizimle görüşürseniz daha kullanışlı ürünlerin tasarlanmasına katkıda bulunmuş olacaksınız. İlginiz için teşekkürler.

Ayrıntılı bilgi almak ya da görüşme randevusu vermek için iletişim bilgileri aşağıdadır:

İlgili kişi: Zeynep Karapars

Telefon: (312) 210 13 00/565 veya (312) 444 62 66

e-mail: zeynep.karapars@utrlab.com

Görüşme ile ilgili ek bilgiler:

1. Görüşmeye davet edilen kişiler: Ellerini ve kollarını hareket ettiremeyen ya da kısıtlı hareket ettirebilen ancak görme engeli olmayan herkes katılabilir. Tercih ettiğiniz takdirde yakınlarınız da görüşmeye katılabilir.

2. Görüşmenin yeri : Biz size uygun olan bir yere gelerek sizinle buluşabiliriz ya da telefon aracılığıyla görüşebiliriz.

3. Görüşmenin tarihi ve saati: Uygun gördüğünüz en yakın zamanda size uygun bir günde ve saatte tlefonla ya da yuzyuze görüşmek için randevulaşabiliriz.

4. Görüşmenin amacı: Amacımız hareket engelli bireylerin gündelik hayatına dair bilgi edinmek. Gündelik hayatta kullanılan ürünlerle ilgili olabilecek durumları anlamak. Mevcut ürünlerle ilgili fikir ve önerileri alarak tasarlanacak ürüne yönelik önbilgi oluşturmak.

5. Görüşmenin yapılış şekli: Görüşmenin şeklinin mülakat şeklinde olması planlanıyor. Mülakatta, görüşmeci, size konu başlıkları açar, katılımcı kişi de o konuyla ilgili fikirlerini belirtir. Konuşulan şeyleri kaçırmadan not almak mümkün olmadığı için, görüşmenin ses kaydı veya video kaydı yapılır.

İlginiz için teşekkürler...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap