Sumeye

29. Özürlüler Yüksek Kurulu Toplantısı Yapıldı

Önerilen İletiler

29. Özürlüler Yüksek Kurulu Toplantısı Yapıldı

29. Özürlüler Yüksek Kurulu toplantısı 16 Mart 2011 tarihinde, Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye KAVAF’ın başkanlığında, Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir KÖKSAL ve katılımcılar ile gerçekleştirildi.

1.jpg

Açılış konuşmasını Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye KAVAF yaptı

Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcısı Ayhan METİN tarafından gündem hakkında bilgi verildi. Ardından TRT tarafından Özürlüler İdaresi Başkanlığı için hazırlanan “Mesleki Teknik Eğitim” konulu kısa film sunuldu.

Gündem çerçevesinde Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye KAVAF açılış konuşmasını yaptı. Son yıllarda özürlüler için ulaşılabilirliğin sağlanması amacıyla İmar Yasasında ve Özürlüler Kanunu'nda düzenlemeler yaptıklarını belirten Kavaf, "Buna göre halkın kullanımına açık her türlü yapının, sosyal-kültürel alanların ve toplu taşıma hizmetlerinin, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yıl içinde özürlüler için ulaşılabilir duruma getirilmesi gerekmektedir. Bu süre 2012 yılının Temmuz ayında sona erecektir." diye konuştu. Kavaf, bu doğrultuda, 'ulaşılabilirlik' konusunda yapılan istişareler doğrultusunda Özürlüler İdaresi Başkanlığının çalışmalarıyla bu konuda önemli yol kat edileceğine inandığını aktardı.

'Ulaşılabilirlik Stratejisi ve Ulusal Eylem Planı'nı uygulamaya başladıklarını kaydeden Kavaf, "Eylem Planıyla; engelsiz yaşam alanlarının oluşturulması için, şehirlerimizde özürlüleri göz ardı eden veya standartları dikkate almayan hatalı düzenlemelerin önüne geçmeyi hedefliyoruz." dedi.

Özürlülerimizin kendilerine yakışır yüksek yaşam kalitesine sahip olmaları her şeyden önce temel bir insan hak olarak görüldüğünü bildiren Sayın KAVAF bu nedenle özürlüler için sunulan hizmetleri tüm maddi kaygıların üzerinde bir gayretle, sorunlarına geçici çözümler bulmak için değil, kalıcı çözümler oluşturmak üzere planlıyor ve uyguluyoruz dedi.

AA.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap