Berrin

Kan ve Kemik Hastaları İçin Ümit Işığı

Önerilen İletiler

A.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurulacak olan kordon kanı bankasıyla, kan ve kemik hastalıklarının tedavisi doğrudan yapılabilecek.

a373a765-8499-4104-89fa-c530fb010d8b-444x333.jpg

Yenidoğan bebeklerin kordon kanından alınan kök hücrelerin özel koşullarda dondurularak saklanması, çocuklarda yaş ilerledikçe ortaya çıkabilecek hastalıkların tedavisi için önemli bir imkan sağlanıyor.Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kurulacak olan kordon kanı bankasıyla, kan ve kemik hastalıklarının tedavisi doğrudan yapılabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Beksaç, "Kordon kanı çöpe giden bir ürün. Bu ürünü saklamak gerektiğinde kök hücre nakli kullanmak çok akıllıca. Tek sınırlayıcı nokta, kök hücrenin canlılığını bozulmayacağı özel tanklar ve azot takviyesi gerekiyor. Bu maliyet gerektiren bir şey. Kordon kanını saklamak her an için verebileceğiniz kök hücre bankası yapmış oluyorsunuz" dedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi doku tiplemesi laboratuvarları bünyesinde hizmet verecek olan kordon kanı bankası, kordon kanı bağışlarını alabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Oldukça modern bir teknoloji kullanılan laboratuvarda kan numunelerinin üzerindeki bankotlar okunup gerekli tetkikler yapılmak üzere yönlendiriliyor.

Özellikle lösemi, kemik iliği yetmezliği ve diğer kan hastalıkları için kullanılan kordon kanı şimdilik çocuk hastaların tedavisi için kullanılacak.

Trthaber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap