Berrin

Tedavide Devrim!

Önerilen İletiler

Laboratuvarda embriyo öldürmeye gerek kalmadan üretilecek kök hücreler bilim dünyasında ‘etik’ tartışmasına da son noktayı koyuyor. İngiliz bilim insanları, laboratuvarda üretilen Uyarılmış Pluripotent Kök Hücresi’ne (IPS) adlı hücrelerle embriyo öldürmeden kök hücre üretebilecek.

2877488_230x230.jpg

İNGİLİZ bilim adamları kök hücrede etik tartışmalarına son verecek bir gelişmeye imza attı. Embriyonik kök hücrelerinin dönüşebilme özelliğinden yararlanmak isteyen bilim adamları, ilk kez etik sorunlara yol açma olasılığını ortadan kaldıran bir hücre türüne sahip oldular. Laboratuvarda üretilen Uyarılmış Pluripotent Kök Hücresi’ne (IPS) adlı hücrelerle embriyo öldürmeye gerek kalmadan kök hücre üretilebilecek. Bugüne kadar yürütülen kök hücre uygulamalarında hücresel programlanmanın sağlanabilmesi için genomda (hücre içindeki genetik program) kalıcı değişikliklerin yapılmasına ihtiyaç duyuluyordu.

TEDAVİDE DEVRİM

Embriyo öldürmeyi kaldıran iPS hücrelerle ölümcül hastalıkların tedavisinde de devrim gerçekleşebilecek, ayrıca etik tartışmalar yüzünden yarıda kalan, ya da hiç yapılmayan araştırmalar, tedavileri de uygulanabilecek. Yeni kurulan Oxford Kök Hücre Enstitüsü’nden Paul Fairchild isimli uzman, “Kök hücre tarlasında on yılı aşkındır süredir tartışılan etik sorunları durduracak yeni bir aşamaya girdik” dedi.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap