Sumeye

Selda Hocanın Önemli Buluşu..

Önerilen İletiler

5390.jpgSelda hocanın önemli buluşu..

07 Mart 2011

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, İğnesiz Enjeksiyon Uygulaması için Plastik Kelebek Kanül Buluşu’nun sahibi, Kırıkhan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğretmeni Selda Kıratlı’yı makamında k

Öğretmen Selda Kıratlı geliştirdiği projeyi Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve basın mensupları ile paylaştı.

Proje Tabanlı Beceri Yarışması kapsamında öğrencileri ile birlikte hazırladığı ‘Plastik Uçlu Enjektör’ projesinin Hatay’da il birincisi olduğunu hatırlatan Kıratlı, amacının, özellikle çocuklarda ve yetişkinlerde var olan enjeksiyon fobisinin yok edilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Kıratlı, iki ameliyat geçiren çocuğunun enjeksiyon korkusu üzerine böyle bir proje geliştirdiğini de ifade ederek, ‘Projem beğenildi ve hayvan deneyleri yapmam konusunda teşvik edildim. Hem kanülün endüstriyel tasarımı olarak hem bilimsel olarak ciddi çalışmalar yaptım. Deneylerden aldığım olumlu sonuçlar neticesinde, Türk Patent Enstitüsü’ne bireysel olarak başvurdum. Tıpta bu ana kadar mevcut olan ‘aynı yerden enjeksiyon yapılmaz’ teorisini yaptığım çalışmalarla çürüttüm. Türk Patent Enstitüsü’nden faydalı model belgesi aldım. 10 yıl bu tasarının telif haklarını bana verdiler.’ dedi.

Kıratlı, yeni buluşun, özellikle sürekli enjeksiyon yapılmak zorunda kalan yatalak hastalar, bitkisel hayatta olup oral yoldan tedavi edilmesi mümkün olmayan hastalar, uzun süreli damar yolundan tedavi gören kanser hastaları açısından yararlı olacağını ifade etti.

-YENİ BULUŞLAR

MİLLETLERİN ZENGİNLİĞİNE ZENGİNLİK KATAR-

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise Kıratlı’yı kutlayarak başarısını takdir ettiğini söyledi.

Lekesiz, uygulamaya geçmeye aday böyle bir patentlenmiş, tescillenmiş buluşun, bire 10 bin kazandıracağını vurgulayarak, yeni buluşların, hayatı kolaylaştırmanın yanı sıra milletlerin zenginliğine zenginlik katacağını kaydetti.

Vali Lekesiz, proje üretmenin, öğrenciler ve öğretmenler için yaratıcı zekayı, bilimsel düşünme kapasitesini artıracağını ve onları yüreklendireceğini de sözlerine ekledi.

Lekesiz, başarılı öğretmeni tekrar kutlayarak ona hediye takdim etti.

internethaber

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap