Sumeye

Doğuştan Engelli Çocuk, Kas Gevşetme Ve Uzatma Ameliyatıyla Yürüdü

Önerilen İletiler

Doğuştan engelli çocuk, kas gevşetme ve uzatma ameliyatıyla yürüdü 28 Şubat 2011 DENİZLİ (CİHAN)- Özel BSK Cerrahi Hastanesi'nde, doğuştan yürüyemeyen Gürkan Gümül'e (5) Denizli ilk defa olarak kas gevşetme ve uzatma ameliyatı yapıldı.

Gümül, ameliyattan altı hafta sonra yürümeye başladı. Ortopedi ve travmatoloji uzmanları Opr. Dr. Fatih Tonkaz, Opr. Dr. Ersen Çelikbaş ile ekibin yaptığı ameliyat 8 saat sürdü.

Tonkaz, Gümül'e Denizli'de ilk defa uygulanan bir yöntemle ameliyat ettiklerini belirterek, "Sekiz saat süren ameliyatta taktığımız özel bir ateli, altı hafta sonra çıkardık ve Gürkan ilk defa yürüdü. Özel fizik tedavi programına alınan hastamızın kasları yavaş yavaş gelişmeye başladı. Şu anda özel bir yürüteçle kendisi yürüyebiliyor. Fizik tedavi programı devam ediyor, kasları geliştikçe normal bir şekilde yürüyebilecek." dedi.

Gürkan Gümül'ün annesi İlknur Gümül de çocuğunu yürürken görmenin kendisini çok mutlu ettiğini anlatarak, "Oğlum yürüyemediği için çok üzülüyorduk, zor günler geçirdik. Şimdi yürümeye başladı, çok mutluyuz. Yürürken mutlu oluyor, gözlerinin içi gülüyor." şeklinde konuştu. Baba Murat Gümül ise oğlunu yürütebilmek için büyük şehirlerde ve Denizli'de birçok doktora başvurduklarını, son ameliyata kadar sonuç elde edemediklerini söyledi. CİHAN

haber 7

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap