Sumeye

Bedensel Engelli Kadınlara Konferans

Önerilen İletiler

Bedensel Engelli Kadınlara Konferans 05 Mart 2011 Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Genel Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle konferans düzenledi.

Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Genel Merkezi\'nin Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi\'nde düzenlediği konferansa, bedensel engelli kadınlar, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve örgütlerinden temsilciler katıldı. Türk Kızılayı Gönüllü Kadın Kolları Başkanı Asuman İçellioğlu ve üyelerin lokum dağıttı konferansta, kadınlar ilgili şiirler okunarak, kısa film izletildi.

Kayseri Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatma Oytun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü\'nün öneminden bahsederek, bedensel engelli kadınların yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Dernek olarak birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Oytun, kadınların yaşadığı sıkıntıların bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Psikolog Şule Sepil ise, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bedensel engelli kadınların toplumda diğer kadınlara göre daha fazla sıkıntı yaşadığını söyleyen Sepil, bedensel engelli kadınlara sıkıntıları gidermek için neler yapılabileceğinden bahsetti.

Konferans, kadın haklarından bahsedilmesinin ardından son buldu

haber 7.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap