Berrin

Kök Hücre Tedavisiyle Kanserli Hücreleri Yeniyor

Önerilen İletiler

6 ay ömür biçilen Dida Kaymaz'ın, kök hücre tedavisiyle 5 kanserli organından üçü iyileşti.

220220112223010415471.jpg

Art arda 5 organına yayılan kanser hastalığı nedeniyle 6 ay ömür biçilmesine rağmen 6 yılı aşkın zamandır mücadele ederek binlerce hastaya umut kaynağı olan Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 32 yaşın-daki Dida Kaymaz, kanserli hücreleri vücudunda 3 noktada yenmeyi başardı.

Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz, İtalya’da eski Sağlık Bakanı ve onkoloji Profesörü Umberto Veronesi tarafından gerçekleştirilen ve 1 aydan fazla süren kök hücre tedavisinin ardından döndüğü Türkiye’de, yaklaşık bir buçuk aylık süreyi evinde son derece steril, izole bir ortamda ve mümkün olduğunca az insanla görüşerek geçirdikten sonra kurucu başkanı olduğu derneğin iki önemli projesi ile ilgili çalışmaların ilk adımlarını atmak için Adana’ya geldi. İtalya’da 22 günü steril odada geçen kök hücre nakli tedavisi sayesinde kanser hücrelerinin kemiklerine yapmış olduğu metastasın önüne geçildiğini ifade eden Kaymaz, “Yapılan rutin tetkik ve tahlillerimde vücudumda 5 ayrı organ tutulumundan 3’ünde yüksek başarı sağlandığı görüldü” dedi.

5-0 yeniktim, 3-2 öne geçtim

İkisi primer, 3’ü metastas olmak üzere vücudunda 5 ayrı noktada bulunan kanser hücreleri ile yaşamayı öğrenmesi, tedavi sürecinden ve sosyal yaşamından asla kopmaması sayesinde moralini hep yüksek tuttuğunu anlatan Kaymaz, “Mide, kolon, akciğer, karaciğer ve beyin tutulumu vardı. Şu anda primer olarak vücudumda bulunan kolon ve akciğerler dışındaki tüm kanser hücreleri etkisiz durumda. Bunu önce Allah’ın takdirine, daha sonra verdiğim mücadeleye borçluyum” diye konuştu. 26 yaşındayken kansere yakalandığında doktorların 6 ay ömür biçtiğini hatırlatan Kaymaz kansere karşı, 5-0 yenik durumundayken, 3-2 öne geçtiğini vurguladı.

GazeteVatan

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap