Sumeye

Türkiye'de Bir İlk: Özürlü Bir Bürokrat Başkan Yardımcısı

Önerilen İletiler

Türkiye'de bir ilk: Özürlü bir bürokrat başkan yardımcılığı seviyesindeki üst düzey bir göreve atandı

ANKARA (CİHAN)- Türkiye'de ilk kez özürlü bir bürokrat, başkan yardımcılığı seviyesindeki üst düzey bir göreve atandı. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcılığı'na sporcu kimliği ve özürlülük alanındaki çalışmalarıyla tanınan ortopedik özürlü Ayhan Metin'i atadı. Özürlülere istihdam imkânı yaratmanın yanı sıra onların kariyer gelişimlerinin de desteklenmesi için çalıştıklarını söyleyen Bakan Kavaf; özürlü politikalarının oluşturulmasında bizzat özürlülerin de yer alması gerektiğinin altını çizdi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine ortopedik özürlü bürokrat Ayhan Metin'i atadı. Özürlülük alanındaki çalışmalarının yanı sıra sporcu kimliğiyle de tanınan Ayhan Metin, bugüne kadar başkan yardımcılığı gibi üst kademe bir göreve gelen ilk özürlü bürokrat oldu. Kültür, sanat ve spor alanlarındaki çalışmalarıyla dikkat çeken görme özürlü Kenan Önalan da başkan danışmanlığı görevine getirildi. Başkan yardımcılığı görevine gelen bir diğer isim de Muhammet Ecevit Carti oldu. Bakan Kavaf, Özürlüler İdaresi Başkanlığı'na bir süre önce bu alanda tecrübeli ve başarılı bir bürokrat olan Bekir Köksal'ı atamıştı.

ÖZÜRLÜ POLİTİKALARININ OLUŞTURMASINDA BİZZAT ÖZÜRLÜLER DE YER ALMALI

Atamalarla ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Özürlülük alanında en üst kurum olan Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığımız, Avrupa Birliği standartlarına uyum çerçevesinde ve özürlüler politikasının oluşturulmasında bizzat özürlülerin yer alması fikrinden yola çıkarak, yeni atanan özürlü üst kademe yöneticilerimiz ile engelsiz değişimin ulusal çapta liderliğini üstlenmeye hazırlanıyor." diye konuştu.

Özürlülerin belli bir bilgi ve kültür düzeyine ulaşması, meslek edinip üretken hale gelmesi ve toplumsal hayata aktif olarak katılmasının temel hedefleri olduğuna işaret eden Kavaf; "Çalışmalarımız, özürlülerimizin toplumsal yaşama katılımında ön şart olarak kabul edilen istihdamın arttırılması başta olmak üzere, her alanda devam etmektedir." dedi. Ancak toplumda özürlülere karşı hala kuvvetli önyargıların bulunduğunun altını çizen Bakan Kavaf, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bağlamda engellilerin önündeki görünmez engelleri kaldırmak için yoğun bir gayret göstermekteyiz. Özürlülerimize istihdam imkânları yaratmanın yanı sıra onların kariyer gelişimlerinin de desteklenmesi için çalışmalar yapıyoruz. Çünkü özürlülerimizin her alanda kariyerlerine uygun olarak mesleklerinde değerlendirilmeleri gerektiğine inanıyoruz. Özürlü kardeşlerimizin standartlarına uygun mesleklerde çalıştırılmaları başarı ve mutluluğu da beraberinde getirecektir. "

Özürlülerin iş sahibi olmalarının ve kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kavaf, "Ancak bu yeterli mi? Niçin özürlülerimiz de kariyer basamaklarını hızla tırmanmasın? Neden özürlü bir memur üst kademede bir idareci olamasın?" diye sordu.

Toplumdaki özürlülere ilişkin önyargıların kırılmasını istediklerini kaydeden Kavaf, "Bu bağlamda değerli bürokratlarımızın aynı zamanda da iyi birer örnek olarak görev yapacaklarına inanıyor, onlara başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

kaynak:CİHAN

NOT:nihayet devrim niteliğinde bir atama yapılmış olup bu atamayı yapan ve engellilerin sorunlarını çözerken mutlaka engellilerde bu çalışmalarda yer alması gereklidir diyen sayın bakanımız selma kavaf hanım efendiye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.inşallah bu çalışmalar ile sorunlarımızın çözüm yolları daha iyi çözümlenir. modify_inline.gifface.gif

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap