Sumeye

Ozon Tedavisi Hakında Merak Etikleriniz

Önerilen İletiler

5245.jpgOzon tedavisi hakkında merak ettikleriniz

12 Şubat 2011

BSK Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gamze Yılmaz, ozon tedavisi ve vücuda etkilerini anlattı.

İşte Dr. Yılmaz’ın konu hakkındaki çok önemli tespitleri: Kronik yorgunluk sendromu, nedeni ve başlangıç tarihi tam olarak bilinmeyen, yorgunluğun en az 6 ay veya daha uzun bir süre devam etmesiyle ortaya çıkan bir durum olarak tanımlanmaktadır. Yorgunluk gerektirecek bir iş yapılmadığı halde, yorgunluk ve halsizlik hissetmektir. Yorgunluk MS, kanser, bağ dokusu hastalıkları, parkinson gibi önemli hastalıkların bir belirtisi olabildiğinden, yorgunlukla gelen hasta çok ayrıntılı değerlendirilmeli ve muhtemel bütün sebepler gözden geçirilmelidir.

Yorgunluk üç kategoride sınıflandırılmıştır. Uzamış yorgunluk , en az 1 aydır devam eden ve özürlülüğe neden olan yorgunluktur. Kronik yorgunluk, en az 6 aydır devam eden ve dizabiliteye sebep olan yorgunluktur. Kronik yorgunluk sendromunda ise 6 aydır süren yorgunluk herhangi bir klinik nedenle açıklanamaz. Kronik yorgunluk sendromu son yıllarda her geçen gün daha çok sayıda insanı etkilemektedir ve tedavisi oldukça güçtür. İş hayatında stres, yoğun çalışma temposu, zihinsel ve bedensel yorgunluk oksijen eksikliğine neden olur. Oksijen yetersizliğini gösteren bulguların başında, baş ağrısı, bitkinlik, yorgunluk, çalışma gücünün zayıflaması, yaşam sevincinin azalması, erken yaşlanma, hayati önem taşıyan organların yıpranması gelir. Yoğun ve stresli çalışma hayatı, yaşamın yüksek temposu, eğitim ve diğer alanlarda karşılaşılan güçlükler gibi bir çok sebep bu sendromu tetikler. Kronik yorgunluk sendromu yaklaşık % 70 oranında 30-50 yaş grubunu kadınları etkiler. Özellikle eğitimli, gelir seviyesi yüksek, çalışan kesimde ve beyaz ırkta daha sık görülür.

OZON TEDAVİSİNİN ETKİLERİ

Ozon stres hormonu olarak adlandırılan adrenalinin vücutta yıkılmasını sağlayarak stresin azalmasını, kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin aktivasyonu ile genel iyilik hali ve kişilerin daha enerjik olmalarını, soluduğumuz hava ve besinler ile aldığımız gıdalardaki, insanı zehirleyen atıkların arındırılmasını, kaslarda oksijen miktarının artarak biriken ve yorgunluğa neden olan laktik asitin giderilmesi,oksijen yetersizliğinden dolayı aksayan organ ve hücrelerin çalışmasının yeniden başlatılmasını,hücre ve dokulardaki enerjinin artması, beyin hücrelerinin fonksiyonlarının iyileşerek hafızanın güçlenmesini sağlar. Mutlaka doktor kontrolünde yapılması gereken vitamin ve mineral katkıları dışında, yine doktor kontrolünde uygulanacak olan ozon terapi, kronik yorgunluk sendromunun çözümünde kilit önem taşımaktadır.

Hbertürk

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap