Sumeye

92 Yaşındaki Yatalak Nineye Sağlam Raporu Verildi

Önerilen İletiler

92 Yaşındaki Yatalak Nineye Sağlam Raporu Verildi 12 Şubat 2011 kırıkhan ilçesinde yaşayan 92 yaşındaki Havva Helvacı'ya, yatalak olmasına rağmen doktorlar 'sağlıklıdır' diye rapor verdi.

Kırıkhan ilçesinde tek başına yaşayan Havva Helvacı, harabe evinde komşularının yardımıyla yaşıyor. Nineleri Havva Helvacı'ya bu güne kadar ellerinden geldiği kadar bakmaya çalıştıklarını söyleyen Şevket Uç (51) maddi imkansızlık nedeniyle zorlandıklarını söyledi.

Devletin hak olarak tanıdığı evde bakım ücretini almak ve Havva nineye daha sağlıklı koşullarda bakabilmek için sağlık raporu almak için hastaneye gittiklerini söyleyen Uç, doktorların sağlıklı raporu verdiğini söyledi. Havva Helvacı'nın kulaklarının duymadığını, yürüyemediğini ve gözlerinin de bozuk olduğunu belirten Şevket Uç, "İstediğimiz tek şey ninemin daha iyi koşullarda bakılabilmesi. Evde bakım ücreti alabilmemiz için ağır engellilik arıyorlar. Görmüyor duymuyor ve yürüyemiyor. Bundan daha ağır

engellilik olabilir mi? Bunlar ninemin yaşı gereği yaşamak zorunda olduğu şeyler olabilir. İsteğim yaşamının son günlerinde daha iyi bakılabilmesi, bunu da çok görmesinler istiyorum. Kaymakamlığa müracaat ettim, doktorların 'sağlıklıdır' raporu olduğu için taleplerimizi karşılamadılar."

Az duyan kulaklarına rağmen sadece 'ağrılarım var' diyerek soruları yanıtlayan Havva Helvacı, evinin önüne konulan sedirde üzerine vuran güneş ışınıyla ısınmaya çalışıyor. Komşularının ve torununun yardımıyla kucakta taşınabilen ninenin tek isteği kemiklerindeki ağrıların giderilmesine yardımcı olunması.

Haber 7

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap