yasemin aktaş

Bedensel Engellilerden Dayanışma Gecesi.

Önerilen İletiler

Bedensel Engellilerden Dayanışma Gecesi

Dayanışma gecesinde bir araya gelen engelliler, sanatçıların seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlendi.

Gaziantep Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği ve Düztepe ÖzelYaşam Hastanesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Dayanışma Gecesi, Dergah Düğün Salonu'nda gerçekleşti.

Programa, Düztepe Özel Yaşam Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Teslime Safkan, Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Atılgan, Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Yeter, Gör-Bir Dernek Başkanı Mehmet Aysel ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Köse, "Soğuklarda üşüdük, sıcaklarda kavrulduk, engellere takıldık, kapılardan geri çevrildik ancak hiçbir zaman yılmadık" dedi.

Hayatın her kademesinde yer alacaklarını söyleyen Köse, şöyle konuştu: "Biz engelliler olarak hayatın her kademesinde yararlı bireyler olmak için çaba gösterdik. Yılmadan usanmadan mücadelemizden de asla vazgeçmeyeceğiz.

Tüm bu çalışmaların ürünüolarak engelliler camiasının modern ve çalışkan bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için aktiviteler düzenliyoruz.

Bizi bu gecede yalnız bırakmayan başta Düztepe Özel Yaşam Hastanesi olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum."

Bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Düztepe ÖzelYaşam Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Teslime Safkan da, şunları söyledi: "Günümüzde ülkelerin geldiği uygarlaşma düzeyinin saptanmasında eğitim,sağlık hizmetleri, teknoloji gibi pek çok kriter kadar o ülkelerin çevre sorunları, insanhakları ve engelli vatandaşların sorunlarına ne kadar çözüm bulduğu da kriter olarak değerlendirilmektedir.

Engelli olarak doğmak veya sonradan engelli olmak insanlarınkendi

kişisel tercihi değildir.

Kendimizde dahil olmak üzere bu durum yakınlarımızın her an başına gelebilecek bir şeydir.

Topluma ve bize düşen şey bu insanların toplumsal yaşama ve üretime entegre edilmesine, sosyal yaşamın her anına katılmasına yönelik maddi ve manevi her türlü önlemin alınmasına katkıda bulunmaktır."

Konuşmaların ardından Gaziantepli yerel sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzelşarkılar eşliğinde katılımcılar eğlendi.

Şarkılara eşlik eden davetliler unutulmaz bir gece yaşadı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap