yasemin aktaş

Mersin'de 10 Bin Engelli İçin 'Evde Bakım Ücreti' Ödendi

Önerilen İletiler

Mersin'de 10 Bin Engelli İçin 'Evde Bakım Ücreti' Ödendi.

Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Serdar Sarıkaya, kent genelinde tespit edilen 10 bin engelli çocuk için ailelerine;

'evde bakım ücreti' ödendiğini ve böylelikle de ailelerin gelecekle ilgili endişelerinin de aşıldığını söyledi.

Mersin İl Genel Meclisi, '2011 Yılı Şubat Ayı 3. Oturumu'nu tamamladı. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumaysa Meclis Başkanı Hüseyin Yıldırım başkanlık yaptı. Meclis üyelerince sunulan çeşitli önergelerin yanı sıra komisyonlardan gelen raporların da görüşüldüğü toplantıda İller Bankası Genel Kurulu'nda Mersin'i kimin temsil edeceğiyse yapılan seçimlerin ardından belirlendi. Buna göre Mert Hazar, genel kurulda kenti temsil etme hakkını kazandı. Toplantıya katılan Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. Genel Müdürü Özgür Durmaz, meclis üyelerine 'Mersin Teknoparkı' hakkında bilgiler verdi.

1950'li yıllarda 'silikon vadisi' ile başlayan bilişim dünyası serüveninin, 1970'li yıllarda İngiltere'de 'bilim parkları'nın kurulması ve 1980'li yıllarda da Almanya'daki faaliyetlerle hız kazandığını anlatan Durmaz, 1990'lı yıllara gelindiğindeyse teknoparkların tüm dünyada yaygınlaştığına dikkat çekti. Türkiye'ninse söz konusu sürece 2001 yılında dahil olduğunu dile getiren Durmaz, yürürlüğe konulan 'Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasası' ile Türkiye genelinde 39 ayrı teknoloji gelişim bölgesi oluşturulduğunu hatırlattı.

"TEKNOPARK ÇATISI ALTINDA BİR SİNERJİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Yükseköğretim kurumlarıyla da işbirliği halinde olan teknoparkları; teknoloji odakları firmaların doğup büyümesine ve yaşamasına uygun olarak tasarlandığı, firmalara işletmecilik becerilerini, iş planlarını, reklam ve marka gibi konularda yoğun destek verildiği alanlar olarak tanımlayan Durmaz, "Teknoparklar, kent, üniversite ve sanayi işbirliğiyle kente katma değer ve istihdam sağlayan, teknoloji transferi gerçekleştiren buluşma mekanlarıdır" dedi.

Mersin Teknoparkı'nın, 2004 yılında Mersin İl Özel İdaresi, Mersin Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında kurulduğu bilgisini de veren Özgür Durmaz, bu noktada da teknopark olarak bölgenin ve Türkiye'nin kalkınabilmesi noktasında çaba sarf ettiklerini söyledi.

Mersin Teknoparkı'nın aynı zamanda da Dünya Bilim Parkları Birliği'nin de üyesi olduğunu hatırlatan Durmaz, ulusal ve uluslararası ölçekteki firmaları bir araya getirerek, bir sinerji oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

"SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLARLA İLGİLİ OLARAK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK"

Daha sonra kürsüye çıkan Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Serdar Sarıkaya, kurum olarak geride kalan 2010 yılında ortaya konulan çalışma ve hayata geçirilen projeler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Kurum olarak üretilen hizmetlerle ilgili olarak ihtiyaç duyulan kaynağın önemli bir bölümünün İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını belirten Sarıkaya, aktarılan kaynakla birlikte Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün araç filosunun genişletildiğini ifade etti.

Sarıkaya, söz konusu araçlarla birlikte çalışmalara ivme kazandırıldığını, bunun yanında sokakta çalışan çocuk sayısının azaltılmasına yönelik çalışmalardaysa önemli bir başarı sağladıklarını anlattı.

"10 BİN ENGELLİYE 'EVDE BAKIM ÜCRET' ÖDENDİ"

Mersin genelinde 10 binin üzerinde engelliye 'evde bakım ücreti' ödendiği bilgisini de veren Sarıkaya, böylelikle engelli ailelerinin gelecekle ilgili kaygılarını da aştıklarını savundu.

Toplum merkezleriyle birlikte kentlilik bilinci oluşturulması, sosyal entegrasyonun sağlanması adına girişim ve çabalarda bulunduklarını ifade eden Sarıkaya, yapılan tüm bu faaliyetlerde de insan kaynağına ihtiyaç duyulduğunu ve bunun karşılanması adına da yaklaşık 300 kişinin kurum çatısı altında da istihdam edildiğine dikkat çekti.

İyileştirme çalışmaları kapsamında çeşitli binaların bakım ve onarımlarının, yine İl Özel İdaresi bütçesinden aktarılan kaynakla gerçekleştirildiğinin altını çizen Sarıkaya, bunun yanında hayata geçirilen; 'Kız Sosyal Bakım Merkezi'nin de kent açısından önemli bir yatırım olduğunu savundu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap