Berrin

Engellilere Yeni İş Alanı Açıldı

Önerilen İletiler

Kocaeli’de yapılan çalışma ile engellilere yen iş alanı oluşturuldu. Hızla eskiyen elektronik eşyalar, engelli vatandaşlar tarafından ayrıştırılarak geri dönüşümü sağlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş bünyesinde hizmet veren Gülen Yüzler’de bugüne kadar gerçekleşen iş kollarına bir yenisi eklendi. Bilişim çağının gereçleri olan elektronik ürünler, kullanılamaz hale geldiklerinde artık çöpe gitmiyor. Evsel atıklardan ayrıca toplanan e-atıklar, parçalanarak hammadde haline getirilip bilişim dünyasına yeniden kazandırılıyor. Bilgisayardan yazıcıya, kablolardan LCD ekranlara kadar bozularak atılmış pek çok elektronik ürün, geri dönüşüm sayesinde tekrar kullanılıyor. Atıkların hammaddeye dönüştürülmesinde artık Gülen Yüzler de emek harcıyor.

FİRMA AYRIŞTIRMA İÇİN DESTEK ALIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan elektronik atıklar artık Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon İşyeri Merkezi’nde de ayrıştırılıyor. Toplanan atıklar lisanslı özel bir firma tarafından ayrıştırılarak hammaddeye dönüştürülüyor. Firma ayrıştırma işlemi için Gülen Yüzler’den de destek alarak engellilere iş olanağı sağlanmış oluyor.

3 ENGELLİ ÇALIŞIYOR

Ayrıştırma işlemi ilk etapta 3 engelli işçi tarafından yürütülüyor. Elektronik atıkları parçalayabilecek el becerisine sahip olan işçiler lisanslı firma tarafından Gülen Yüzler’e gönderilen e-atıkları parçalıyor. Parçalanan atıklar kendi özelliklere göre ayrıca toplanıyor. Ayrıştırılan ürünler fatura kesilerek lisanslı firmaya hammadde yapılmak üzere geri gönderiliyor. Şu anda 3 kişiyle yapılan çalışma, geliştirilerek bant sistemine dönüştürülmesi böylece işin daha da hızlanması planlanıyor.

Haber50

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap