Berrin

Engelliye Vatandaşlara Evinde Ders Verilecek

Önerilen İletiler

165643_187756757909319_121798217838507_630216_1264897_n.jpg

Ana Kız Okuldayız Kampanyası çerçevesinde bugün Alanya'nın Demirtaş Beldesi'nde 69 yaşında bir engelli vatandaşa evinde okuma-yazma kursu verilecek.

Ayşe Sertgöz isimli engelli vatandaşa verilecek ilk okuma-yazma dersine Kaymakam Hulusi Doğan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Coşkunsu da katılacak. Bölgede yaptıkları tarama sonucu Sertgöz'ün okur-yazar olmadığını tespit ettiklerini söyleyen Coşkunsu, Sertgöz'e 120 saat evinde okuma-yazama eğitimi verileceğini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Alanya'da 10 bin kişinin okuma-yazma bilmediğinin belirlendiğini anlatan Coşkunsu, "Yaptığımız araştırmada TÜİK verilerinde yer alan isimlerin bir bölümünü bizim okuma-yazma eğitimi verdiğimiz kişilerin oluşturduğunu gördük. 65 yaş üstü özürlülerin de okuma-yazma bilmiyor diye baz alındığı TÜİK verileri 25 Ocak 2011 tarihinde yeniden açıklanacak. Yapılan düzenlemelerle birlikte Alanya'nın okuma-yazma bilmeyen nüfusunun 10 binden 6 bine düşmesini bekliyoruz" dedi.

OKUMA-YAZMA BİLMEYENLER ARASINDA ÖĞRETMENLER DE VAR

TÜİK verilerinin yanlış olduğunu söyleyen Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise, söz konusu istatistiğin eksik bilgilerle hazırlanmış olabileceğini dile getirdi. TÜİK'in Alanya'da okuma-yazma bilmeyenler listesinde 5 yaş grubu çocukların yanı sıra öğretmenlerin de bulunduğunu ifade eden Doğan, "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre Alanya'da ikamet etmeyen, çalışmak için ilçeye gelmiş kişilere de istatistikte yer verilmiş. Yarın Demirtaş'ta temsili olarak bir kişiye okuma-yazma kursu vereceğiz. Gerekirse serada, kahvehanede vatandaşlarımıza eğitim vereceğiz" diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir haber ama genc engelliler için evde verileceğine bu dersler okuma alanlarını uygun yapıp onların toplumla iç içe olup okumasını sağlasalar daha bir güzel olur ..

Paylasım için tşkler..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap