korhanozduru

Konuşma Sesi İle Hareket Eden Engelli Sandalyesi

Önerilen İletiler

Türkiye'de ağır engellilerin ses konutları ile çalışan, engel çukur, eğim gibi ortam bilgilerini kişiye konuşma sesi olarak söyleyen ve daha pekçok özelliği olan robotik engelli sandalyesi 2008 yılında üretildi ve 2008/07063 tescil numarası ile patentlendi.

Deneklerimizin ürün kullanım raporları ile her geçen gün güvenlik ve robotik yeteneklerini geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor, ayrıca bu teknolojiyi sadece ülkemize değil aynı zamanda dünyaya sunarak, icat ve teknolojiyi üretmek konusunda Türkiye'nin sanılanın çok ötesinde olduğunu duyurmak için çabalıyoruz.

Çalışmanın ilk yıllarına ait bir TV programı dahil bütün detaylarını www.cybernorth.com.tr 'den takip edebilirsiniz.

Teşekkürler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Engelli olmak ayrı dert başkalarının yardımı ile yaşamak başka dert,

Zaten her şeyde yardıma ihtiyaç duyan engelliler için hiç olmazsa Evde-Dışarda Özgürce Dolaşabilmeleri Büyük Avantaj ve özgürlük sağlayacaktır.

Çalışmalarınızın başarılarını dilerim. Seri üretime geçtiği günleri bekliyoruz :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çok güzel bir çalısma öncellikle ellerinize sağlık diyelim..

Japonların yaptığı bir sandalye vardı belki bilirsiniz .dişlerin hareketiyle calısan bir aküllü sandalyeydi ama diş yapısı bozuk olanların kullanımı riskliydi.sizinde sandalyenizin varmı bir risk ki..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teknoloji çok güzel.. Seviniyoruz elbette yaşamı kolaylaştıracak yeni yeni icatlar yapılmasına ama biliyoruz ki teknolojiye ulaşmak kolay değil.

Ayağa kaldıran sandalyeyi doktorum sağlığım açısından uygun görmesine rağmen yıllardır Sosyal Güvencem (SSK) karşılamadı bununla ilgili dava açtım 4 yıldır hala sonuçlanmadı ve yürümeyen arkadaşlarım biliyorlar ki ayağa kaldıran sandalye bizler için çok önemli hem iç organlarımız için hem vücud ayakta durarak deformasyonunu aza indirmiş olacağız, yüksekten birşey alırken bu sandalye ile alabileceğiz hatta akülü olduğu için ayaktayken arkadaşlarımız ile yanyana yürür gibi dolaşacağız bu da psikolojimize iyi gelecek. Şimdi düşünün bizler için bu derece önemli bir sandalyeye 16 bin Euro'yu kaç engelli kişi verebilir(!)

Bu sesle çalışan sandalye güzel bir icaat ama umarım bu sosyal güvence kapsamına alınırda engellilere ulaşır.

Paylaşımınız ve bilgi için teşekkürler

Saygı ve Sevgilerimle...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öncelikle yorumlarınıza çok teşekkür ederiz, bizi görüşleriniz motive ediyor.

Çalışmamız hakkında biraz daha bilgi vererek, hem içerik hemde güvenlik konularındaki çalışmalarımızı anlatmak istiyorum.

Öncelikle sandalyenin etrafında 10 adet mesafe ölçen, 3 adet zemindeki çizgiyi takip eden, 2 adet merdiven tepesinde iken (engel olmadığı halde) boşluğu algılayan, kafalık arkasında kamera, yatay ve dikey konumlardaki eğimi algılayan ve gerektiğinde sandalyeyi alçaltan sensörler var, bunlar sayesinde engeller veya boşluk görülmese bile sandalyenin size bilgi vermesini, engele yaklaştıkça giderek yavaşlamasını ve sonrasında durmasını sağlayabiliyoruz.

Diğer yandan ileri git, geriye git, sağa dön ...... gibi emirler verdiğinizde gene konuşma sesi ile size "ileri(sağa-sola vs) gitmek istediğinize emin misiniz?" diye soru soruyor, eğer 10 sn içinde "evet" derseniz engel algılayıncaya kadar istenilen yere gidiyor.

Geçen hafta Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Güven Bey'e projeyi sunmaya gittik, kendisi sistemi çok beğenmesinin ardından; güvenlik gerekçesi ile ses komutu yanısıra sandalye yönetimine başka bir unsur daha eklememizi önerdi. Değerli önerilerini değerlendirerek yeni bir kafalık tasarımı üzerinde çalışıyoruz, bu kafalık üzerinde ufak baş hareketleri ile ileri, sağa ve sola gidilebileceği gibi, ses konutu ile verilen "evet" onayınıda gene bu hareket ile verilebilecek.

Ayrıca akü şarjı azaltınca ses ile uyarması, duman sensörü duman algılayınca, akü şarjı bittiğinde(<%10), devrilme durumunda yada ses komutu ile istendiğinde önceden tanımlı cep numaralarına SMS göndermesi gibi hususlarıda sandalyeye ekliyoruz.

Bu arada maliyet konusunda; diğer buluşlarımızda da(www.cybernorth.com.tr) olduğu gibi bu çalışmanın araştırma-geliştirmesine de yaklaşık 250.000 tl harcadık. Bu harcamanın sebepleri arasında sadece ürünü geliştirmek değil, bunun yanında minimal bakım onarım giderleri olması ve üretim maliyetinin aşağıya çekilmesi hususları yer alıyor. Örnek vermek gerekirse 2008 senesinde geliştirdiğimiz sandalyenin yaklaşık 25bin$ maliyeti olduğu halde artık normal bir akülü sandalyeyi çok daha fazla özelliği olduğu halde 10-12 bin $ arası bir maliyetle Robotik hale getirebiliyoruz.

Bir yandan hala maliyetleri hala aşağıya indirmeye çalışıyoruz, ancak seri üretime geçemediğimiz halde şimdiden robot kolu olan, alternatif joystick'i bulunan yada ayağa kaldıran ürünlerin bile fiyatlarının altına inebildik. Umarım hem maliyetleri daha da aşağıya indirir hemde Abdullah Bey'in yardımları ile SGK ile anlaşma yapabiliriz.

Diğer yandan Avrupa Birliği Proje Grupları, Tubitak ve bazı yerel üreticiler ile seri üretim ve fon bulmak konularında görüşmelerimiz devam ediyor. Konu hakkındaki bütün fikir, öneri ve sorularınızı değerlendirmek ve cevaplamakdan onur duyarım. İsterseniz bu forumdan, isterseniz web sayfamız üzerinden hatta 0530 499 86 60 numaları telefonumdan bana ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler

Korhan ÖZDURU

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap