Sumeye

Cumhurbaskanı Ve Basbakana Ulasmanın En Kolay Yolu

Önerilen İletiler

Cumhurbaskanı Ve Basbakana Ulasmanın En Kolay Yolu 19 Ocak 2011 Kapsamli olarak hayata geçirilen turkiye.gov.tr sayesinde Cumhurbaskani Abdullah Gül ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan'a kolayca ulasip issizlik müracaati yapabilir,

hakkinizda açilan davanin akibetini, askerlik celp isleminizi, tüketici sikayetlerinizi, çocugunuzun okul durumunu takip edebilirsiniz. Bunun için PTT'ye basvurup 1 lira karsiliginda sahsa özel e-devlet sifresi almaniz gerekiyor.

Turkiye.gov.tr vatandaslarin hayatini kolaylastiriyor. Uygulamasina baslamasina ragmen çok sayida vatandasin bilgi sahibi olmadigi e-devlet uygulamasi, sanal ortamda devlet hizmetlerini vatandasin ayagina getiriyor. PTT merkezlerinde 1 TL karsiliginda alinabilen e-devlet sifresi, devletin bütün kurumlarini bir tikla bilgisayariniza tasiyor.

Yönetenlerle yönetilenler arasindaki her türlü ödev ve yükümlülüklerin karsilikli olarak 'dijital ortamda' sürekli ve güvenli bir biçimde yürütülmesi hedefiyle baslatilan uygulama, vatandaslarin merak ettigi her soruya cevap bulmalarini sagliyor. Istek ve sikayetlere net ve kesin cevabin verildigi e-devlet sistemi, çagdas toplumlarda devlet ve fert iliskilerini daha da güçlendiriyor. Devletin vatandasa karsi yerine getirmekle yükümlü oldugu görev ve hizmetler ile vatandaslarin devlete karsi olan görev ve

hizmetlerinin karsilikli çözmelerini saglayacak elektronik iletisim ortami, iliskilerin kesintisiz ve güvenli olarak yürütülmesini sagliyor. Uygulama, geleneksel devlet modeline göre daha ileri ve güçlü bir BT altyapisina dayanirken, vatandasin, "Devlete ulasamiyoruz" derdine ise kesin çözüm buluyor.

E-DEVLET BÜROKRASI ÇILESINI BITIRIYOR

E-devlet, kamu kuruluslarinin vatandaslar ve ticari kurumlar arasindaki bilgi, hizmet ve mal alisverislerinde performans ve verimlilik artisini hedefleyen bir modeli vatandaslarina sunarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin baskenti Ankara'yi herkesin evine getiriyor. Dogum bildirimi, dogum öncesi ve sonrasi durumu, aile planlamasi ve çocuk sagligi hakkinda bilgilerin de yer aldigi sistemde, ögrencilerin okul öncesi, ilk ve orta ögretim, yüksek ögretim, açikögretim ve yüksek ögretim durumu hakkinda verilere de

ulasilabiliyor. Askere alma, yedek subay islemlerinin de yapilabilecegi e-devlet sitesinde is arama, istihdam hizmetleri, issizlik sigortasi, sosyal güvenlik hakkinda her türlü bilgiden istifade edinilebiliyor. Kadin konulari, sans oyunlari, sivil savunma faaliyetleri, konut edinme, trafik islemlerini halletme imkani bulan vatandaslar, aile ve toplum sagligi ile ilgili önemli bilgilerden yararlanabiliyor.

Toplumun her kesiminin faydalanilmasi için detayli bir sekilde olusturulan e-devlet, engelliler ile ilgili önemli hizmetler de sunuyor. Engelli vatandaslarin saglik, istihdam, bakim hizmetleri, egitim ve sosyal hizmetlerine rahatlikla ulasmalari için hazirlanan e devlet, sokakta yasayan çocuklari da unutmadi. Sokakta yasayan çocuklar hakkinda yapilan proje çalismalarinin da yer aldigi e devlet, toplumun her kesimine hitap edecek sekilde olusturuldu.

E-DEVLET HAYATI KOLAYLASTIRIYOR

Seyahat ve turizm alaninda kara, demir ve hava yolu ulasimi hakkinda detayli açiklamalarin yer aldigi e devlet, tarihi sehirler ve antik mekanlar ile ilgili bilgilere erisme imkani da sunuyor. Türkiye'nin turizm çesitlikleri hakkinda faydali bilgilerin oldugu internet adresinde, festivaller, fuarlar ve organizasyonlarin yeri ve tarihlerine erisimini sagliyor. Pasaport, vize ve her türlü ülkeye giris islemlerinin kolaylikla yapilacagi e-devlet, vatandaslarin derdine adeta derman oluyor. E-devlet

sifresine sahip olanlar, Türk ve yabanci basinda yer alan haberleri yakindan takip ederken, hac ve umre gibi diyanet hizmetleri hakkinda bilgilere de rahatça sahip oluyor.

E-devlet'te kültür-sanat ve spor faaliyetleri hakkinda bilgiler de bulunuyor. Kültürel miras, tiyatrolar, festivaller, fuarlar, yerel ve spor faaliyetleri gibi konularda vatandaslar devlete en kisa yoldan ulasma imkanina kavusuyor.

E-devlet sifresi sayesinde yurt disinda yasayan Türkler ile ilgili bilgilere de erisebilen vatandaslar, konsolosluk, askerlik, nüfus ve evlilik islemleri hakkinda bilgileri aninda edinebiliyor. Internet sitesinde Türk vatandasi olmayip çesitli sebeplerle Türkiye'de bulunan veya Türkiye'ye seyahat edecek ve Türk vatandasligini alacak olan yabancilarin ihtiyaç duyabilecekleri bilgiler de var. Yabanci vatandaslar, çalisma izinleri, sosyal güvenlik, egitim, evlilik, dogum, ikamet, vize ve pasaport islemleri

ile seyahat ve saglik gibi konularin da bulundugu bilgilerine erisebiliyor. Internet sitesini ziyaret eden vatandaslar, her türlü dilek ve sikayetlerini sayfanin sonunda bulunan ankete yazabiliyor.

Devletin seffaflasmasi ve hizli bir sekilde isleyisinin saglanmasi için kurulan e-devlet sistemi, her vatandasin yönetime katilmasini, kurumlar arasinda bilgi alisverisinin saglanmasini hedefliyor. E-devlet, kamunun hizmet verdigi vatandaslarin hayatinin kolaylastirilmasi, karar vericilerin bilgiye dayali karar verme süreçlerinin gelistirilmesi ve hizlandirilmasi olarak özetlenebilir.

Haber türk

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hizmet veriyolar ama neden ucretli yapıyorlar bu ulkede 70 milyon insan var 1 ytl den hesaplayın ... Evet hayatı kolaylastırıyorlar bizim paramızla bizim hayatımızı kolaylastırıyorlar..

Paylasım için tşkler..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap