Derince_Li

KÖGEM'den Bilime Katkı

Önerilen İletiler

Kocaeli Üniversitesi bünyesinde Kasım-2007’de kurulan, Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi(KÖGEM), kendi alanında başarılı bir çalışma gösteriyor.

2007 yılından bu yana 16 adet kurs ile 400’e yakın bilim insanına kök hücre, doku mühendisliği ve endometriyum-embriyo ko-kültür alanlarında sertifika eğitimi veren KÖGEM, aynı zamanda ülkemizde ilk kez kök hücre konusunda yüksek lisans eğitimini de sürdürmekteydi. Kuruluş gerekçelerine uygun olarak ülkemizdeki birçok üniversiteyle lisansüstü tez ve ortak AR-GE projelerini devam ettirmekte olan KÖGEM’in son olarak ortak olduğu 4 adet projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildiği açıklandı.

KÖGEM Müdürü Prof. Dr. Karaöz, geçtiğimiz dönemlerde KÖGEM merkezli 4 adet projeye TÜBİTAK’tan destek aldıklarını bunlardan 2 adedini tamamladıklarını, diğer iki projenin devam ettiğini ve gelecekte de artarak hem üniversitemiz bünyesinde, hem de diğer üniversitelerle ortak projelerin sürdürüleceğini belirtti. Prof. Dr. Karaöz; KÖGEM’in bilimsel ve teknik düzeyde yapılanmasını büyük oranda tamamladığını, hedeflerinin sadece ülke düzeyinde değil uluslararası düzeyde bir AR-GE merkezi olmak olduğunu ifade etti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap