Berrin

�Kazara� İyileşti

Önerilen İletiler

Onun hikâyesi, birçok engelliye umut verecek. 26 yaşındaki Monique van der Vorst, bundan 13 yıl önce, hokey oynarken sakatlandı.

12314229.jpg

Ayağı burkulan Vorst’a, kaldırıldığı hastanede yanlış ameliyat yapılınca, genç kız, ayağını hissetmemeye başladı. Bir süre sonra aynı rahatsızlığı diğer ayağında da yaşayan şanssız sporcu için, yaşamına felçli olarak devam etmekten başka çare kalmadı. Engelli sandalyeye mahkûm olan Monique van der Vorst, bu nedenle “handycycle” (elle kullanılan bisiklet) sporuna başladı. 2008 Engelliler Oyunu’nda, 40 kilometre handycycling kategorisinde gümüş madalya kazanan Hollandalı, bir sonraki yıl, Triatlon Dünya Şampiyonası’nda kürsünün en üst noktasına çıktı.

Artık adım atabiliyor

Artık tek hedefi, 2012’de Londra’da düzenlenecek olimpiyat oyunlarında altın madalyayı kazanmak olan Vorst, bu arada bulunduğu Florida’da bir kaza geçirdi. Omuriliği zedelenen Vorst için dönüm noktası, bu kez İspanya’da geçirdiği kaza oldu. Bir bisikletin arkadan tekerlekli sandalyesine çarpması sonucu yere düşen Hollandalı sporcu, parmak uçlarında karıncalanma hissetmeye başladı. Ardından, artık çok güçsüzleşen ayaklarını da hissetmeye başladı. Monique van der Vorst, küçük adımlarla da olsa artık yavaş yavaş yürüyebiliyor.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap