Can Sengul

Bası Yarası Nedir? Nasıl Önlenilir?

Önerilen İletiler

BASI YARALARINI ÖNLEMEK

Bası yarası genellikle hiç hareket etmeden uzun süre aynı pozisyonda oturmaktan ve ya yatmaktan dolayı oluşur. Normalde, eğer uzun süre aynı pozisyonda oturur ya da yatarsak, kendimizi rahatsız hissetmeye başlarız ve pozisyonumuzu değiştirir ya da hareket ederiz. Omurilik felçlileri aynı pozisyonda uzun süre aynı pozisyonda bulunduklarını hissetmeyebilir ve bunu değiştirmeyebilirler.

Bası yarası sadece bir kaç saat içinde oluşabilir. Cildin renk değiştirmesiyle kendini beli eder. O bölgedeki cilt normalde olduğundan daha koyu bir renk alır. Eğer hemen tedavi edilmezse birkaç gün içinde ciddi bir yaraya dönüşebilir, daha da uzun zaman geçerse ciltte bir deliğe dönüşebilir, ve bu da iyileşmesi aylarca sürebilecek ve hatta cerrahi müdahale gerektirebilecek ölümcül bir yaraya dönüşebilir.

Bası yaraları vücudun ağırlığını taşıyan ve kemiklerin hemen cildin altında yer aldığı bölgelerde oluşur. Riskli bölgeler kişinin oturması ( kalça bölgesi), sırt üstü , yüz üstü, sağ ve ya sol tarafına yatmasına göre değişir.

Bası yaralarına sebebiyet verebilecek diğer sebepler şunlar olabilir;

  • Vücudu sıkı saran, vücuda yapışan giysiler giymek
  • Yemek pişirirken ve ya yerken kucağa sıcak tencere ve ya tabak koymak
  • Kırışık çarşaf üzerinde ve ya pürüzlü bir yüzeyde oturmak ya da yatmak
  • Haşereler tarafından ısırılmak
  • Isıya çok yakın bir yerde oturmak ya da üzerine sıcak su dökmek
BASI YARALARINI OLUŞMADAN ÖNLEMEK

Cildin herhangi bir yeri baskı altında kaldığında, o kısım koyu bir renk alır ve bu baskı unsuru ortadan kalktığında da bu koyu renk 2-3 dakika içerisinde kaybolur. Eğer bu koyu renk 5 dakika geçmesine rağmen kaybolmamışsa, cilt çok uzun zamanlı ve şiddetli bir baskıya maruz kalmış demektir.

Bu koyu renkli bölge dokunulduğunda da sıcaktır. Bu esnada, pozisyon değiştirilerek bası yarası oluşmasına meyilli olan bu bölge tamamen iyileştirilebilir. Cilt tekrar eski normal rengine dönüşene kadar bu kısım her türlü baskıdan korunmalıdır.

Bası yaralarını önlemek ;

Bası yaralarını önlemenin en iyi yolu sık sık hareket etmektir. Kişi aynı pozisyonda uzun zaman oturmamalı ve ya yatmamalıdır.

a) Yatan kişilerde,

Eğer kişi yatıyorsa, pozisyonunu sırt üstü, yüz üstü, sağa dönük, sola dönük olacak şekilde her 2 saatte bir değiştirmelidir. Döşeği sıkı dokunmuş olmalı fakat ne fazla yumuşak ne de sert olamamalıdır. Kalın sünger bir döşek idealdir.

Omurilik zedelenmesinin ilk aylarında vücudun kemikli bölgelerini korumak için yastık, pedler, katlanmış havlular ve battaniyeler koyulmalıdır. Böylece “kemikli kısımlar” yastık, ped, battaniye arasında kalarak bası yaraları oluşma riskini azaltır. Kişi oturmaya ve hareket etmeye başladığında bunlara gerek yoktur. Yatağının başında ve ya ayak ucunda bulunacak bir destek ( demir ve ya tahtadan) kişinin dönmesini kolaylaştırır. Yatakta düzgün ütülenmiş kırışıksız çarşaf kullanılmalı, çarşaf ıslandığında ya da kirlendiğinde hemen değiştirilmelidir, kirli ve kırışık çarşaflar bası yaralarına sebep olur.

B) Sandalyede Oturanlarda;

Omurilik felçlisi kişiler sıkı dokunmuş, sünger bir döşeği olan sandalyelere oturmalıdırlar.

Bu tür döşekler bası yaralarını engellemede yardımcı olur. Direk olarak tekerlekli sandalyenin kanvas, metal, ve ya sert tahta oturağına oturmak bası yaralarına sebebiyet verebilir. Eğer kullanılan döşek, oturulan kısımda cilt renginin değişmesine sebep oluyorsa hemen değiştirilmelidir.

Tekerlekli Sandalyede Bası Yaralarını Önleme Teknikleri;

  • Tekerlekli sandalyeyi arkaya doğru yatırınız.
  • Kolları ve sırtı öne doğru eğme egzersizi yapınız.
  • Tekerlekli sandalyede bir taraftan diğer tarafa dönme egzersizini yapınız.
  • Kollarınızla tekerleklere tutunarak kalçanızı sandalyenin döşeğinden kaldırınız.
Bası yaralarının günlük kontrolü;

Cildinizde bası yarası oluşmaya elverişli bir bölge olup olmadığının tespiti için her gün, sabah ve akşam olmak üzere en az günde iki kez, vücudunuzun göremeyeceğiniz kısımlarını bir aynanın yardımı ile kontrol ediniz.

Eğer vücudunuzun herhangi bir yerinde “koyu renk almış” bir bölge görürseniz, o bölge üzerinde baskı yaratmayacak bir pozisyon alınız.

EĞER BASI YARASI OLUŞMUŞSA NE YAPMALI? Kişi bası yarası oluşmaya başlamış olan bölgenin üzerine iki gün hic bir baskı gelmeyecek şekilde oturmalı ve ya yatmalıdır. Eğer 2. günün sonunda hala geçmemişse, mutlaka bir doktora gidilmelidir.

Bası yaralarını önlemek için diğer tedbirler;

  • Tekerlekli sandalyede doğru şekilde oturulmalıdır.
  • Vücut her gün düzenli olarak yıkanmalıdır.
  • Yıkandıktan sonra vücut yumuşak bir şekilde kurulanmalıdır.
  • Giysiler kirlendiği ya da ıslandığı anda değiştirilmelidir.
  • Sağlıklı beslenilmeli ve çok zayıf ya da şişman olmaktan kaçınılmalıdır.
  • Bol ve sağlıklı giysiler giyilmelidir.
  • Tekerlekli sandalyede mutlaka ayakkabı ve ya terlik giyilmelidir
  • Isıya yakın yerlerde bulunulmamalı ve sıcak içecek ya da yiyecek taşırken çok dikkatli olunmalıdır.
  • Talk pudrası kesinlikle kullanılmamalıdır; bu cildin doğal yağlarını emerek cildi kurutur.
  • Tekerlekli sandalyede dolaşırken ve ya hareket ederken felçli bacakları ve ya kolları herhangi bir yere çarpmamalıdır.
  • Kırışık çarşaf üzerinde yatılmamalıdır

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Omirilik felçlilerde bası yarası nasıl oluşur ve önlemleri nelerdir?

Bası yaraları, vücutta basınca maruz kalan kemik çıkıntıları üzerindeki yumuşak dokularda oluşur. Eskiden bu yaralar decubitis ülser olarak tanımlanırdı. Decubitis Latince bir kelime olup sırt üstü yatma anlamındadır. Oturan insanlarda da iskial bölgelerde yara açıldığından decubitis yerine bası yarası tanımı kullanmak daha doğrudur.

Bası yaralarının %85-90'ı vücudun belden aşağı bölgelerinde sıklıkla sakral, trokanter ve iskial bölgede görülür. Daha az olarak topuk malleoller, pretibial bölge, dirsekler, scapula üzeri, occipital bölgelerde oluşur. Gelişmiş ülkelerde medülla spinalis hasarlı kişiler yaşamlarını tekerlekli sandalyeyle idame ettirdiklerinden bunlarda daha sık iskial bölgelerde bası yarası açılır. Ülkemizde ise bu hastaların büyük bir bölümü yatağa terkedildiğinden sakral ve trokanter bası yarası daha sık görülür.

Bası yaraları en çok deri duyarlılığından yoksun medülla spinalis hasarlı kişilerde, kronik hastalıklar nedeni ile uzun süre yatağa bağımlı kalan yaşlı ve bakımsız hastalarda görülür. Bası yaralarının etyolojisinde basınç önemli bir faktördür. Yara oluşumunda basıncın süresi, bası şiddetinden daha çok etkilidir. Kemik çıkıntılar üzerindeki yumuşak dokuyu etkileyen basınç bu bölgedeki kapiller basınçtan fazla olursa (35mm Hg üzerinde) ve bu uzun süre devam ederse hücresel düzeyde başlayan değişiklikler doku nekrozuna kadar giden hasarlar oluşturur.

Bası kısa zamanda kalkarsa bölgesel iflamatuvar cevapla nekrobiotik değişiklikler geriye döner. Basınç uzun süre devam ederse kapiller dolaşım bozulur. Bunun sonucu yumuşak dokularda anoksi, küçük damarlarda tromboz gelişir. Venöz ve lenfatik mikrosirkülasyonun obstrüksüyonu metobolik ürünlerin birikmesine neden olup, doku nekrozunu hızlandırır. Olaya sekonder enfeksiyonun eklenmesi yarayı olumsuz yönde etkiler.

Gerilme güçleri de bası yaralarının oluşmasında önemli bir etkendir. Yatağın baş kısmının 30 dereceden fazla yükseltilmesi vücudun aşağı bölgelerinde gerilme yaratır. Basınç ve gerilme yara oluşumunu hızlandırır. Bunun dışında bölgesel sürtünme, ezik, maserasyon, kontrol edilmeyen spastisite, anemi, hipoproteinemi, vitamin eksiklikleri, alkolizm, ilaç bağımlılığı, diabet, periferik vasküler hastalıklar, kanser, ameliyat esnasında iyi yapılmamış sargı ve ateller bası yaralarının oluşmasında önemli diğer faktörlerdir.

BASI YARALARININ SINIFLANDIRILMASI

Bası yaralarında yaranın derinliği açısından değişik sınıflandırmalar kullanılmakla birlikte en sık kullanılan sınıflandırılmaya göre 5 evre mevcuttur.

1. Evre: Deride eritem, ödem ve endürasyon vardır. Bası kalkar iyi bakım yapılırsa olay reversibl olup iyileşme tamdır.

2. Evre: Dermisin içine ilerlemiş yüzeyel nekroz vardır. Konservatif tedaviyle iyileşme sağlanır.

3. Evre: Deride tam nekroz vardır Lezyon subkutan dokuya inmiştir. Sekonder enfeksiyon eklenirse yara komplike hale gelir. Geniş lezyonlarda cerrahi girişim gerekir.

4. Evre: Lezyon kemik dokusunu da içine almış, kemik çıkıntıya kadar inmiştir. Tedavi cerrahidir.

5. Evre: Lezyon kemik dokusu, eklem ve vücut boşluklarına yayılmış. Osteomyelit, patolojik kırıklar, eklemlerin dislokasyonu, iç organlara fistüller olabilir, septisemi gelişebilir. Lezyonun yayılımına göre çoğu zaman ciddi vakalardır. Cerrahi girişim gerekir.

Bu sınıflandırma her zaman klinik olarak gözlemlenmeyebilir. Çoğu zaman bası yarasında defekt koni şeklindedir. Koninin tepesi deride, tabanı derin dokular arasındadır.

Bazen deride görülen küçük lezyonun altında 4. ve 5. evre bası yarası çıkabilir.

BASI YARALARININ ÖNLENMESİ

Bası yaralarının önlenmesi için alınması gereken tedbirler bunların tedavisinden daha kolay ve ekonomiktir.

Bası yaralarının önlenmesinde ilk aşama eğitimdir. Hasta ve ailesi, hastanede çalışanlar yara oluş nedenleri ve sonuçları hakkında eğitilmelidirler. Bu yaraları önlemek için en etkili yöntem sık sık pozisyon değiştirmektir. Sıklıkla bu hastalar 2-3 saatte bir pozisyon değiştirmelidir.

Tekerlekli sandalyede oturanlar her 2-3 saatte bir elleriyle kendilerini yükselterek bu bölgelerin kanlanmasını sağlamalıdırlar.

Deri ve yatak bakımı çok önemlidir. Deri her gün sabunlu su ile silinir, özenle kurulanır. Derinin dolaşımını, dayanıklılığını arttırmak amacıyla masaj uygulanır. Yatak çarşafları temiz ve kuru olmalıdır. Hastanın altındaki yatak ve çarşafta kırışıklar olmamalıdır.

Yatağa bağımlılarda idrar ve defekasyon sonrası temizlik çok önemlidir.

Bası yaralarının açılmasına sebep olabilecek anemi, hipoproteinemi, vitamin eksiklikleri, yanlış yapılmış sargı ve ateller, vücut direncini düşürecek faktörler ortadan kaldırılmalıdır.

Spastisite ile mücadele edilmelidir. Yara oluşumunu önlemek için birçok yatak, tekerlekli sandalye ve minderler geliştirilmiş olmasına karşın bası yaralarının tümünü engelleyecek bir gereç henüz üretilmemiştir.

TEDAVİ

Konservatif Tedavi: Bası yarası açılmışsa komplike hale gelmeden gerekli önlemlerin alınması gerekir. Evre 1 ve 2 de bası ortadan kaldırılır, iyi bir bakım yapılırsa iyileşme sağlanır. Bası devam ederse yara derinleşir komplike hale gelir.

Yara bakımında birçok topikal ajanlar kullanılmaktadır. Son yıllarda yara bakımında çok ilerleme kaydedilmesine rağmen halen birçok yerde yara iyileşmesini geciktirecek , dokulara zarar verebilecek topikal ajanlar kullanılmaktadır. Yara temizliğinde kullanılabilecek en ideal solüsyon doku osmolaritesine en yakın laktatlı ringer ve serum fizyolojiktir. Betadin solüsyonu hücrelere en az zarar verebilecek nitelikte olup akıntılı efekte yaralarda kullanılabilir.

Topikal olarak kullanılan antibiotikler halen tartışmalı olmakla beraber bunlara kısa zamanda dirençli bakteriler gelişebilir, ekonomik değildirler. Sistemik olarak verilen antibiotikler bu yaralarda oluşan bariyer nedeniyle yara bölgelerine ulaşamazlar. Sistemik antibiotikler sekonder enfeksiyonlara karşı verilmelidir.

Bu yaralarda flora sık sık değişmekle beraber hastane enfeksiyonu açısından yara kültürü yapılmalıdır.

Yara bakımında son yıllarda birçok sentetik ve yarı sentetik maddeler geliştirilmiştir. Bunların çoğu hem ekonomik değiller, hem de yanlış kullanılmaktadır. Bu maddeler ancak çeşitli nedenlerle ameliyatı gecikebilecek vakalarda, yara temizse, nekroz yoksa ,geçici deri örtüsü olarak kullanılmalıdır. Bunların bazıları vücuttan dışarıya sıvı, elektrolit ve protein kaybını engeller.

Yara iyileşmesini hızlandıran çeşitli ajanlar mevcuttur. Hidroterapi , hiperbarik oksijen, ultrason, elektrik akımları, topikal olarak kullanılan bazı pomadlar, deri eklerinin kaybolmadığı yüzeyel yaralarda faydalıdır.

Deri eklerinin kaybolduğu derin yaralarda nekrotik dokunun uzaklaştırılmasından sonra, iyi bir topikal bakımla kenarlardan epitelizasyonla tüm yaralar kapatılabilir. Ancak oluşan skar dokusu, deri eklerinden yoksundur. Sürekli bası yarası açılmasına neden olabilecek özelliktedir. Skar dokusuyla iyileşen geniş yaralarda ileri dönemlerde kötü huylu deri tümörleri çıkabilir.

Cerrahi Tedavi: 3.4. ve 5. evrelerde bası yarası tedavisinde cerrahi yöntem kullanılır. Ameliyat öncesi dönemde hastanın kan değerleri düşükse ameliyat olabilecek normal değerlere getirilmelidir.

Bası yarası tedavisinde başarılı olabilmek için nekrotik dokunun biran evvel uzaklaştırılması gerekir. Bunun için enzimatik debridman yöntemleri olmakla birlikte cerrahi debridman ve aynı zamanda defekt onarımı tercih edilmelidir. Tedavide amaç , yara bölgesine basınca dayanıklı, kanlanması iyi sağlam dokular getirmektedir. Onarımda kullanılan kas-deri ve fasya- deri fleplerinin kanlanmaları iyi olduğundan yara bölgesinde enfeksiyonla mücadelede diğer onarım yöntemlerine üstünlük sağlar. Cerrahi onarımda debridmanı takiben nüksleri önlemek için kemik çıkıntılar periyostu ile birlikte eksize edilir. 3. 4. ve 5. evre bası yaralarının cerrahi onarımında primer sütür, serbest deri greftleri, kas, kas-deri ve faysa-deri flepleri kullanılır. Serbest deri grefti ve primer onarımla tedavi edilen bası yaralarında nüks oranları % 40 iken, kas-deri flepleriyle onarımda nüks oranı % 5 seviyelerine inmiştir. Bu nedenle defekt onarımda kas-deri ve fasya- deri flepleri tercih edilmelidir.

Cerrahi onarımda flep seçimi yapılırken hastanın ileride açılabilecek bası yaraları da göz önünde tutulmalıdır. Değişik bölgelerdeki bası yaralarında birçok flep tercihi olmasına rağmen, sakral bası yarasında ilk tercih Gluteus maksimus fasya-deri flebi, trokanter bölgede tensor faysa-lata flebi, iskial bölgede biseps femoris kas-deri flebi onarımda ilk tercih olarak kullanılmaktadır.

Medüllasipinalis hasarı olmayan hastalarda bası yarası onarımında, kullanılan kasa bağlı fonksiyon kayıpları oluşacağından kas ve kas- deri flepleri mecbur kalmadıkça kullanılmamalıdır.

Ameliyat sonrası bakım:

Bası yaraları hastaların ameliyat sonrası bakımları çok önemlidir. Flep yapılan hastalar genellikle 3 hafta flep üzerine yatırılmazlar. Bu dönemde birinci haftadan itibaren hasta yatağında ameliyat özelliğine göre eklemlere pasif hareketler verilebilir. Ameliyattan sonra sipastisitenin önlenmesi yara detaşmanı açısından çok önemlidir. Vakumlu direnler 5-7. günlerde alınır, hastaya elastik bir korse giydirilir. Sütürler 10. günden sonra alınır. Flep yapılmış vakalarda herhangi bir komplikasyon gelişmemişse 3 hafta sonra hastalar flep üzerine yatmaya başlayabilirler. Bu işlem günde 15 dakikayla başlar, 2 günde bir 5-10 dakikada arttırılabilir. Bu süre hiçbir zaman 2 saati geçmemelidir.

Bası yaralı hastaların hastanede yatış süresi ortalama 5-6 haftadır. Ameliyat maliyetleri de düşünüldüğünde, bu yaraların açılmaması için alınması gereken önlemlerin daha kolay ve ekonomik olduğu görülmektedir.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bulunduğum yerde bi abimizin bası yarası oluşmuş deroyal multidex ref 46-701 diye bir ilaç kullanmış fakat mailyeti çok yüksek bulabilmiş bu ilaçdan kullanan varmı nasıl tedarik ettiniz sizdede maliyetlimi yardımcı olursanız sevinirim kendime değil allah rızası için aşkasına google yazıyorum yabancı bir yer çıkıyor şimdiden tşkler

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bulunduğum yerde bi abimizin bası yarası oluşmuş deroyal multidex ref 46-701 diye bir ilaç kullanmış fakat mailyeti çok yüksek bulabilmiş bu ilaçdan kullanan varmı nasıl tedarik ettiniz sizdede maliyetlimi yardımcı olursanız sevinirim kendime değil allah rızası için aşkasına google yazıyorum yabancı bir yer çıkıyor şimdiden tşkler

Yurt Dışında satılan bir ilaç Yara ve doku yenileme kremi gibi birşey ama çok etkili sanırım.

Orjinal sitesi bu Tıklayın:

Türkçe çevirili olarak girmek içinTıklayın :

Türkiye'de Satan tek bir medikal buldum Burayla bir görüşün , Sitesinde sorun var ama Arayabilirsiniz.

YAŞAM MEDİKAL

19 Mayıs Mahallesi Operatör Raif Bey Sok

No:1/4 Kat:3

şişli/İSTANBUL

Tel: 0212 233 57 38/291 24 82

Fax: 0212 230 23 29

yasam@yasammed.com

yasammedikal@superonline.com

1 - DEROYAL ( YARA BAKIM üRüNLERi )

Mulipad

Covaderm

Multidex

Kalgidex

Aquasorb

Polyderm Border

Episeal

Sofsorb

Transeal

Stretch Net

Covaderm Plus

Covaderm Plus Vad

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

basıyı tamamen sıfırlayarak bası yaralarının oluşmasını imkansız kılan bir sistem ile yatak üretmişler. Dünyada ilk kez Türkiye'de üretilmiş. www.bedaid.com'da konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

İlayda siz kullandınızmı? bir tanıdığımızın yakını kullanıyor, sordurduk çok memnunlarmış. Yaraları iyileşmiş yenisi oluşmuyormuş. Kendi havalandırması, masajı falan varmış, yaranın olduğu bölgede vücutla temas etmiyormuş. Basıyı sıfırlıyormuş falan. Fiyatı biraz yüksek gerçekten ama işe yarıyorsa hiç sorun değil. Bizde alıcaz muhtemelen ama önce biriki kişiye daha sormak istedik. siz kullanan birini tanıyormusunuz? Onlar memnunmu?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bugüne kadar pek çok ürün kullandım. Bir ürün satın alacağım zaman forumlardaki tüm yazıları okurum ama ne yalan söyleyeyim yorum yapmadım. Sorduğunuz bedaid yatağı yaklaşık iki yıl önce satın aldım. İncelediğimde aslında tam hayal ettiğim gibi bir yatak olduğuna ikna olmuştum. Fakat ürün hakkında tek satır yazı dahi bulamamıştım. Firmayı aradım. Ürünün özelliklerini en ince ayrıntısına kadar öğrendikten sonra neden hakkınızda yorum yok dediğimde firma yetkilisi şunu söylemişti. Kullanan insanlar yara oluşmadığı sürece yorum yapmıyor. Bir şekilde anlaşılabilir bir durum bu. Ben de parasını ödeyip satın aldım nasılsa ne diye reklamını yapayım diye düşünüyordum. Oysa yıllarca hem sakrumda hem sırt bölgesinde yineleyen yaralardan kurtulmama sebep bu yataktır. Havalı yatakların baklava dilimleri yok boru tipleri yok pozisyon verenleri yok visko yataklar. Hepsini denedim. Ödediğim paralaramı yanayım, çektiğim sıkıntıyamı. Bedaid kullanmaya başladıktan sonra en ufak bir yara dahi oluşmadı. Yatış konforunu ise hiç anlatmıyorum. 3 yıl önce 8 bin tl ödeyip aldığım dünyaca ünlü bir yatakta dahi bu yatağın konforunu bulamamıştım. Şimdi neden mi yazıyorum? Sadece bu yorumu yapabilmek için siteye üye oldum. Aynı zamanda tekerlekli sandalye kullanıcısıyım. Tekerlekli sandalyede uzun süre oturmaktan dolayı zaten problemli olan duruşum sıkıntı verecek hale ulaştı. Kullandığım tekerlekli sandalye minderini de değiştirmem gerekiyordu. Tekerlekli sandalye minderinde alternatif çok. Fakat oturduğumda pozisyonumu dikleştirecek bir şey arıyordum. Yine bedaidin sitesinde yeni geliştirdikleri skolyoz destek kemeri diye bir ürün buldum. Yine internette aradım ve yine hiçbir yorum bulamadım. Bedaid diye ararken forumda soruyu gördüm. Sonrasında yine skolyoz destek için yorum aramaya devam ettim. Sonrasında yine firmayı aradım ve ikna olduktan sonra hem destek kemeri hem de tekerlekli sandalye minderi siparişi verdim. İki ürün de yine tam düşündüğüm gibi geldi. Skolyoz destek kemeri hem oturma pozisyonunda dik kalmamı sağlarken hemde tekerlekli sandalyenin yan demirlerine sürtünmemi engelliyordu. İşte o an tüm sitelere girip bu ürünler hakkında yorum yapmaya karar verdim. Ayrıca parapleji olan amcam ve oğlu ALS hastası olan bir tanıdığa da bedaid yatak aldırmıştım. Bendede bu yatağı almalarına vesile olduğum 2 kişidede bu yatak yüzde yüz netice verdi. Bilmiyorum ne denli anlatabildim yada siz ne düşünürsünüz ama bu yatağı tavsiye etmek ve insanları bu dertten kurtarmak gerek diye düşünüyorum.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap