Berrin

Kırık Boyunla Yaşamış Tunç Devri İnsanı

Önerilen İletiler

Kırık bir boyunla yaşamak mümkün mü? Arkeologlar Tunç Devri'nde boynu kırıldığı halde hayatta kalmayı başarmış bir insanın kalıntılarını buldu.

20122010182359075377006.jpg

İspanya'da bulunan 3 bin 400 yıllık kalıntıların boynuna darbe aldığı için dil kemiği (hiyoit) kırılmış birine ait olduğu sanılıyor.

Hiyoit kemiği at nalı şeklinde ve dil kökünde yer alan bir kemik. Tunç devrinde bu kırık kemiğe rağmen hayatta kalan adamın, nihayetinde ilginç bir şekilde iyileşerek yaşamına devam ettiği açıklandı.

Unreported Heritage News'in haberine göre, uzmanlar bunun boğulma ve asılmadan farklı ve daha nadir görülen bir vaka olduğunu söylüyor.

Araştırmacılar muhtemelen boyna gelen direk bir darbe ile olan bu yaralanmaya rağmen adamın yaşamaya devam etmesini adeta bir mucize olarak görüyor.

Motilla del Azuer'da bulunan iskeletin geçmişinin kesin olmamakla birlikte 3 bin 400 ila 4 bin 200 yıl öncesine dayandığı tahmin ediliyor.

Yapılan bu araştırma International Journal of Osteoarchaeology'de yayınlandı.

HaberOku.net

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

İlginç bişey gerçekten aslında böyle şeyler günümüzde oluyorda bilim anıyamıyor başkaşeyler bahane ediliyor ama tek bir gerçek varki Allahın mucizesidir

haber için tşk canım

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap