yarali kalp

KASDER Hasta-Gönüllü Ağına katılın!

Önerilen İletiler

Hasta-Gönüllü Ağı nedir

KASDER Hasta-Gönüllü Ağı, kas hastalarının insan haklarına sahip, onurlu, sağlıklı ve insanca bir yaşam sürebilmeleri için, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin ülke çapında yürüteceği faaliyetlerde, duygu ve dayanışma içinde olacağı bir gönüllü ağı oluşturmak amacıyla kurulmuştur.

Hasta-Gönüllü Ağı, KASDER’in hasta odaklı faaliyetlerinde her ilden ya da ülkeden iletişim içerisinde bulunacağı en az birer kontak kişiyi belirlemek ve bu kontak kişi üzerinden sağlanacak değer katıcı ilişkileri bir ağ üzerinde buluşturmak esasına dayanır.

Hasta-Gönüllü Ağı, ülkemizde ya da lokal olarak herhangi bir yörede, yürütülebilecek her türlü alan çalışması, etkinlik, proje, planlama ve organizasyonda, hasta ve üyelerimiz ile onların iletişim içerisinde oldukları yakın çevresiyle, daha etkin ve hızlı bir iletişim sağlamayı amaç edinir.

Hasta-Gönüllü Ağı, kentinden, sokağından, evinden dışarı çıkamayan, yok sayılmış, adına “hasta” denilerek unutulmuş, dışlanmış ve farkında olunmayan bireylerin görünmeyen enerjisini ortaya çıkararak bu enerjiyi bir sinerjiye dönüştürmeyi hedefler.

Hasta-Gönüllü Ağı, bazıları soluk borularına göğsünden takılan bir cihazla hayatı soluyabilen, bazıları yalnızca kaşlarıyla konuşup bakışlarıyla anlaşan; bazıları yalnızca ellerini kullanabilen, iki parmağıyla kitaplar yazan, gözbebeklerinin hareketiyle yaşayan insanların, dünyanın neresinde olursa olsun, en küçük enerjisini dahi alıp hayata katmak felsefesine dayanır.

Hasta-Gönüllü Ağı kimlerden oluşur

Hasta-Gönüllü Ağı, Türkiye’deki her ilden en az bir kişi olmak üzere yalnızca hastalardan, hasta yakınlarından ve gönüllülerden oluşur. Ağa dahil olmak isteyen kişiler, standart Hasta-Gönüllü Ağı Bilgi Formu’nu doldurarak hangi konularda ağa değer katmak istediklerini belirtir ve kişisel özlük bilgilerini ağın veri tabanıyla paylaşırlar. Talep olması durumunda başka ülkelerden de ağa gönüllü katılımı kabul edilir.

Başvuran kişi, gönüllülük esasına bağlı olarak kişisel irade, bilgi, beceri ve kapasitesine göre ağın pasif ya da aktif üyesi olmaya aday olur. Ağa kabul edilen kişi, yeni bir üye olarak ağda yayınlanır.

Hasta Gönüllü Ağı’nın görev ve işlevleri

  • Bulunduğu kentteki diğer kas hastalarıyla iletişime geçerek, onların onaylarını almak suretiyle iletişim bilgilerini ağ üzerinden merkezi veri tabanına aktarmak.
  • Kendisi ve bulunduğu ildeki hastalarımızın eğitim, sağlık, hukuk vb. sorunlarını dernek merkezi veri tabanına ağ üzerinden iletmek.
  • Dernek tarafından iletilecek kas hastalıkları ve faaliyetleriyle ilgili haber, bildiri, duyuru ve etkinlikleri yakın çevresi ile paylaşmak.
  • Bulunduğu ilde kas hastalığıyla ilgili farkındalık yaratacak her türlü etkinlik, çalışma ve eylemlerle ilgili görüş ve önerilerini hasta-gönüllü ağı üzerinden dernekle paylaşmak.
  • Kendi ilinde, kas hastalıklarıyla ilgili faaliyetlerde derneğe ve hastalarımıza destek olma potansiyeli taşıyan, önemli kişi ve kurumlarla diyaloga geçmek, bunların iletişim bilgilerini merkezi veri tabanımızla paylaşmak.
  • Lokal olarak hastalarımızın bulunduğu ilde yapılacak hasta odaklı faaliyetlerde dernekle işbirliği yapmak.
  • Ülke düzeyinde yapılacak merkezi proje ve etkinliklerde, ülke çapında oluşturulacak iletişim ağının bir parçası olarak sinerji yaratmak.
Gönüllü Ağı Projesi’ne katılmak için lütfen hasta.gonullu.agi@kasder.org.tr adresine elektronik posta gönderiniz.
Hasta-Gönüllü Ağı faaliyetleri
Kurulduğu günden bugüne 28 ile genişleyen Hasta-Gönüllü Ağı, bir yandan büyüme ve genişleme faaliyetini sürdürürken, öte yandan da gündelik hayatın önüne koyduğu görevleri yerine getirmektedir.
Bugüne kadar ağın gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler şunlardır;
  1. KASDER hasta ve üye bilgi sisteminin yönetimini üstlenmiştir.
  2. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden bir yüksek lisans öğrencisinin yürüttüğü bir tezini desteklemeye karar vermiştir. Bu amaçla yürütülen “Tekerlekli Sandalye Kullanıcılarına Yönelik Banyo Sağlık Gereçleri İşlevsellik Analizi” adlı anketinin başarılı bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunarak önemli bir işi başarmıştır.

http://www.kasder.or...izigizem-tosun/

  1. Muş’un Malazgirt ilçesindeki kas hastamız ve ağımızın üyesi Ulaş Yağan’ın yıllardır çözülemeyen ve eğitiminin aksamasına neden olan yol sorununun çözülmesini sağlayarak, eğitimini sürdürmesine olanak yaratmak.

http://www.kasder.or...-da%E2%80%A6-2/

  1. Bir beyaz eşya firmasının kullanım kolaylığı içeren yeni beyaz eşya ürünler tasarımına ilişkin araştırma-geliştirme projesine anket desteği sağlamak.

http://www.kasder.or...az-esya-anketi/

  1. TRT1 +13 Gençlik Programına katılım.

http://www.kasder.or...programindaydi/

  1. İstanbul ilindeki yerel yönetimlerin iletişim bilgilerinin derlenmesi.
  2. İstanbul’daki bazı üniversitelerin iletişim bilgilerinin derlenmesi
  3. Kas Hastalarıyla El Ele Daha Güzel Bir Yaşam İçin Sunay Akın Etkinlikleri projesinin Radyo yayınları planlama işini üstlenmek

KASDER Hasta-Gönüllü Ağımız önümüzdeki süreçte de, ülke çapında yürütülebilecek her türlü alan çalışması, etkinlik, planlama, organizasyon ve projelerde hasta ve üyelerimiz ile onların iletişim içerisinde oldukları yakın çevresiyle daha etkin ve hızlı haberleşmemizi sağlanmaya devam edecektir

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap