Sumeye

Takma Diş Protezlere Elveda!

Önerilen İletiler

Takma diş protezlere elveda!

2652.jpg

Takma diş kullanmak istemeyenler için alternatif tedavi.

Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Prof Dr Özgür İnan Diş sağlığının önemine vurgu yaptı.

İnan “Hastaların kaybettiği dişlerinin yerine yapılan çeşitli protezler, o bölgede kaybedilen çiğneme fonksiyonunu, konuşma etkinliğini ve estetiği geri kazandırmaya yöneliktir. Kaybedilen dişlerin sayısına ve biyomekanik kurallara özen gösterilerek o bölgeye hareketli protez, doğal diş destekli sabit protez yapılabilmektedir. Artık günümüzde geleneksel standart protezlerin yerine çene kemiği içine yerleştirilen implantlardan destek alan hareketli veya sabit protezler sıklıkla kullanılan tedavi yöntemi olmuştur.”dedi.

İMPLANT TEDAVİSİ RUTİN BİR TEDAVİ HALİNİ ALDI

İnan ”Diş hekimliğinde implant tedavisi rutin bir tedavi halini aldı. Her türlü diş eksikliğinde kullanılan bu tedavinin tam protezlerin hareketliliğini azaltması ya da tam dişsiz hastalara porselen köprü uygulamaları ile tekrar sabit bir tedavi sağlaması gibi avantajları bulunmaktadır.

Bunların yanı sıra komşu dişlerin kesilmemesi dolayısıyla diş sağlının korunması, diş eksikliği olan bölgedeki kemiğin korunması, protez hacminin azaltılmasıyla hastaya daha rahat kullanımı olan protezlerin sunulması ve protezlerin ömrünün uzaması gibi avantajları vardır.İmplant tedavisi için önemli olan yeterli kemik miktarı, kemik genişliği ve kemik kalitesidir.

Bu yöntem temel olarak cerrahi ve protetik aşamadan oluşur. Uygulamalar genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Vakanın durumuna göre ileri veya basit uygulamaları içerir. Cerrahi aşamada implantlar doğru pozisyonda ve doğru bölgeye yerleştirilmelidir. Cerrahi işlemin 3 ay sonrasında ise protetik aşamaya geçilmektedir. Protetik parçalar takıldıktan sonra ölçü alınıp porselen kronlar veya diğer protez seçenekleriyle işlem tamamlanmaktadır.”diye konuştu.

HİJYEN ÖNEMLİ

Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Prof Dr Özgür İnan;“İmplant tedavilerinde en önemli noktalardan biri de hijyen motivasyonudur. Ağız sağlığı kötü olan hastalarda yeterli ağız bakımı yapılmazsa implant ameliyatı sonrası implant kayıpları yaşanmaktadır. Özellikle implant hastalarında, hastanın ağız sağlığı için bilgilendirilmesi, motive edilmesi ve hastaların düzenli aralıklarla kontrolü gerekmektedir. “diye belirtti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Aslında dediğinizde haklısınız ama yorumlarda arkadaşların da belirttiği gibi çok pahalı olur. Diş ağrısı çeken ve her bütçeye uygun diş protezleri de bulunmakta. Fiyatları uygun olursa güzel kullanılabilir lakin en kısa ve uygun çözüm şu anlık protez diş olarak görülüyor. Umarım ucuz bütçeli olur da herkes implanta geçer :D

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap