Sumeye

Acı yok!...Acı yok!

Önerilen İletiler

Acı yok!...Acı yok!

Araştırmacılar beyinde, vücuttaki yaralanmalardan sonra acıyı ortaya çıkaran bir enzim buldular. Keşfin, kronik ağrı yaşayanlar için yeni bir tedavi geliştirilmesine olanak sağlayacağı açıklandı.

101203-aciyok.widec.jpg

Science dergisinde yayınlanan çalışmaya göre Toronto Üniversitesi’nden Min Zhuo rehberliğindeki çalışma ekibi, söz konusu enzimin oluşumunu bloke ederek sinir hasarı sonrası oluşacak ağrıyı önlediler.

Zhuo ve ekibi, yaralı farelerin beynindeki ön singulat korteks bölgesinde ‘protein kinaz M zeta’ adı verilen enzimin yüksek düzeylere çıktığını saptamışlar. Enzimin işlevinden tam olarak emin olabilmek için de bir başka fare grubunda bu enzimin sentezinden sorumlu olan gen bölgesini devre dışı bırakmışlar. Deney sonucunda gen bölgesi aktif olmayan grubun yaralanma sonrasında acı çektiklerine dair belirtiler göstermedikleri tespit edilmiş.

Zhuo deney sonucuna göre, söz konusu enzimin sentezini bloke ederek kanser gibi hastalıklarda acının tedavisinde kullanılabilecek bir dizi yeni ilacın geliştirilebileceğini söylüyor, “Bulgularımız yeni ilaçların geliştirilmesi yanında, neden bir çok ağrı kesicinin kronik ağrıyı kontrol etmede yetersiz kaldığını anlamamızı da sağlayacak.”

NTV

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

dr zhou hakkında kısa bir bilgi :

haberdeki zhou eğer aynı zhou sa bir kaç ismini duymuştum ciddi bir bilim adamı bir ara omurilik felçliler içinde bir deney yabmıştı ve farkı bir yol göstermişti sinirleri köprü sistemiyle yaralı bölgeyi by bass ederek omurilik felçcine çare olucak bir deneydi ilk raborları olumluydu saygın tıp dergilelinde yayınlanmıştı ama sonuç ne oldu bilmiyorum..

bu konudaki gelişmede gerçekten tıpda devrim sayılacak bir buluş olabilir düşünsenize hastaneye normal durumlarda genelde agrı şikayetiyle başvuruyoruz bu yöndem uygalanırsa doktorlara gerek kalmaya bilir :)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap