Vatan...

Engelli Ertelenen Tatile İsyan Etti

Önerilen İletiler

12125317.jpg

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, engellilerin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla tatile gönderilmesinin planlandığını ancak bir hafta kala kötü hava koşulları nedeniyle tatilin ertelendiğini belirterek, “Engelli arkadaşlarımızın umutları, hayalleriyle oynanmıştır, bu bir skandaldır” dedi.

İçli, Konfederasyon Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, birkaç ay önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi (ÖZİDA) Başkanlığı eş güdümüyle 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde yaklaşık 400 engelliyle refakatçisinin üç günlük tatile gönderileceği yönünde bir proje hazırlandığının kendilerine bildirildiğini söyledi.

Bunun üzerine konfederasyonlarına üye 200 engelli ve refakatçisinin isminin ÖZİDA’ya bildirildiğini anlatan İçli, şöyle konuştu:

Hayallerle oynadılar

“Hayatlarına hiç uçağa binmemiş ve lüks otelde kalmamış engelli arkadaşlarımızın belirlenmesi için çaba gösterdik ancak tatilin başlamasına bir hafta kala bize tatilin kötü hava koşulları nedeniyle ertelendiği bildirildi. Aynı zamanda ÖZİDA Başkanı da bütçe oluşturulamadığı için tatilin gerçekleştirilemeyeceğini söylemişti. İki gerekçe de bu erteleme için geçerli değil. Engelli arkadaşlarımızın umutları, hayalleriyle oynanmıştır, bu bir skandaldır. Çok büyük hayal kırıklığı yaratmıştır.”

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap