yarali kalp

Yüzüm Bahara Durdu

Önerilen İletiler

yüzüm bahara durdu

gözlerin tomurcuklandı yar

zaman önemsizleşirken giyiniyorum her kelimeyi, teni açıyorum kat kat.. seninle kat be kat giyinirken baharı, mavileşiyor ruhum.. sen merak etme! kirpiklerimden yağan kar besler bendeki her gözeyi.. sende açan her çiçeği.. zaman diyorlar ya, zaman.. benim bahara duruşum sana değil zamana.. aman'daki sana, bendeki zamana..

demem o ki zamansız bir vakitteyim.. sen bilinmeyen bir yerde, bilmediğim yüzlere çiçeklenirken; ben tanımadığım bir şehirde, bildiğim bir yüze tomurcuklanıyorum.. ne fark eder mekansız oluşumuz.. ne fark eder kim olduğun.. kendimi bekler gibi özeniyorum beni bekleyişine.. sorma Her mevsim inadına yeşillenir dallarım.. inat dediysem kızma renklerini senden derdim.. derlerken de ince ince desenledim..

bak bir ah! diyorum, binlerce elif alev alıyor tomurcukları harlayan.. bir ah! diyorum, binlerce kelime kanatlanıp uçuyor.. tomurcukları asıyorum bendeki ah'a, sendeki elife.. sendeki yıldızlar iniyor iniyor, konuveriyor dallarıma.. susma, yüzün diğer yarımdır.. sen baksan göğe bulutlar gözlerimde.. ben essem boranlar sende.. hangi vakittir sus sorma.. geceyi indir bize, gündüzü giydir..

bir buse kondursan bendeki tomurcuklarına

sende açar her bir yaprağım

bir ağ gibi örüyorum zamanı.. gergefleri diziyorum yollarına.. kaybolma diye.. çiçekleniyorum her mevsim yar.. sensiz çiçeklenirken açan her yaprak sen.. bilirim sende çiçeklenirsin her bahar ben.. ah! dönsem dönsem, kanatlarımı sarsan.. yaksan her bir zerreni..

dokunsam ışığına yığılsam kapına.. ışıklansa dünya.. aç pencereni.. güneşi indirdim saçlarına yar.. saçlarını astım geceye.. geceyi giyindim.. gözlerini arala güneş gülümsesin bana.. bil ki, birbiriyle buluşurken kirpiklerin zifiri karanlıklardayım.. uyan yar uyan ki, gövdem yeni dallara sürgün versin.. çiçeğe dursun.. taçlansın başında..

geldim yar

dokunuyorum tomurcuklarına

bir çocuğa dokunur gibi

ılık ılık içiyorum bahar kokan bakışlarını.. tenimde ıhlamurlar kokusu biriktirdim, yar! sana akan çağlayanlar getirdim.. diyorsun ki, zifiri karanlıktayım.. sen geceyi giyinirken ben gündüzü soyuyorum tenimden..

ben gündüzü giyinirken sen geceyi soyuyorsun teninden.. korkma sokul yamacıma.. indirdiğin yıldızları asıyorum geceye.. vakitsiz zamanlardaymışsın yar.. hangi yöne baksam sana çıkar bütün vakitler..

zamansızlığın bana

susma yar

baharlar getirdim sana

Nuran Uzun

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap