Berrin

Konya�da Canlı Kök Hücre Nakli Yapıldı!

Önerilen İletiler

Kök Hücreden Zenginleştirilmiş Yağ Transferi Ameliyatı ile Canlı Cerrahi Kursu düzenlendi.

konyada-canli-kok-hucre-nakli-yapildi-120x120.jpg

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Konya'da ilk Kök Hücreden Zenginleştirilmiş Yağ Transferi Ameliyatı ile Canlı Cerrahi Kursu düzenlendi.

Canlı gerçekleştirilen ameliyat öncesinde kök hücre nakline ilişkin geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan SÜ Meram Tıp Fakültesi Histoloji ve Emriyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Duman, daha önce Bursa ve İstanbul'da gerçekleştirilen kök hücre nakillerinin üçüncüsünün de Konya'da yapıldığını belirterek, "Santrifüj yöntemiyle yapılan çalışmada, yağ hücrelerinin içindeki kök hücreler, vücudun gerekli yerlerine naklediliyor. Yağ dokusundan alınan kök hücrelerinin transferi ile daha önce tedavisi neredeyse imkansız olan birçok hastalığa çare bulmak artık mümkün. Yöntem, özellikle ortopedide kıkırdak ve kemik hasarlarının ameliyatsız iyileştirilmesinde veya iyileşmenin hızlandırılmasında aktif olarak kullanılmaya başlandı" dedi.

Toplantının ardından Op. Dr. Bülent Cihantimur, katılımcı öğretim üyeleri ve öğrencilere ameliyathane ortamında canlı ameliyat kursu verdi. Cihantimur, 2 ayrı hasta üzerinde kök hücreden zenginleştirilmiş yağ transferi gerçekleştirdi. 15′er kişilik gruplar halinde ameliyathaneye alınan öğretim üyeleri, söz konusu müdahaleleri canlı olarak izleme fırsatı buldu. Daha önce Bursa ve İstanbul'da gerçekleştirilen kök hücre nakli, gerçek bir hasta üzerinde Konya'da da ilk kez başarı ile gerçekleştirilmiş oldu.

KAYNAK

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap