Vatan...

Görme Engelli Bisikletçiler Kampa Girdi..

Önerilen İletiler

1985.jpg

"Geleceğe Koşanlar Projesi" kapsamında bir araya gelen görme engelli bisikletçiler, Tokat'ta kampa girdi..

Alınan bilgiye göre, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Turkcell işbirliği ile bir süre önce hayata geçirilen ''Geleceğe Koşanlar Projesi'' kapsamında görme engelli bisiklet branşında, Ankara ve Tokat'ta takımlar oluşturuldu.

Bu doğrultuda Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen görme engelli bisikletçiler, Tokat'ta kampa girdi. Kamp hakkında bilgi veren bisiklet antrenörü Ahmet Akyürek, görme engelli bisiklet milli takımını kurmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Tokat'ta 22 Kasım'dan bu yana kampta olduklarını anlatan Akyürek, ''Başlatılan projeyle görme engelli bisiklet takımını oluşturacağız. Bu takım 2012 yılında yapılacak olan paraolimpik olimpiyatlarına katılacak'' dedi.

Kampın çok iyi geçtiğini belirten Akyürek, ''Görme engelli takımı hazırlık kampına 30 görme engelli sporcu ve 14 partner olmak üzere 44 sporcu katılıyor. Dandem değimiz iki kişilik bisikletin önünde özürlü olmayan sporcu, arkasında görme özürlü sporcumuz var. Sporcularımızın yaşları 12-18 arasında değişiyor'' diye konuştu.

Sporcularının Tokat-Turhal karayolunda bisiklet kullandıklarını söyleyen Akyürek, ''100 kilometrenin üstünde yol yaptılar. Amacımız yapacağımız kampların ardından bisiklet milli takımını kurmak. Kampımızı Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda yapıyoruz'' ifadesini kullandı.

Bisiklet takımının hazırlık kampı 30 Kasım'da sona erecek.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap