Berrin

Tekerlekli Sandalyede Öğretmenlik Yapıyor

Önerilen İletiler

İZMİR (İHA) - 2000 yılında Kırıkkale'de öğretmenlik yapan Gülsüm Poyraz, geçirdiği trafik kazası ile tekerlekli sandalyeye mahkum oldu ancak mesleğini bırakmadı.

Kırıkkale'de, 2000 yılında geçirdiği talihsiz bir trafik kazasında yaşamını tekerlekli sandalyede idame ettiren engelli öğretmen Gülsüm Poyraz, meslek aşkının kendisini kamçıladığını ve hayata bakış açısını değiştirdiğini söyledi.

Kaza sonrasında İzmir'deki tedavisinin ardından tekrar görevine dönen 15 yıllık Türkçe Öğretmeni Gülsüm Poyraz, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Önceleri yürüyememeyi kabul edemedim. Böyle yaşamaktansa isyan ederek ölmeyi bile istedim. Ancak daha sonra herkesin başına gelebilecek

bir durum olduğu için mücadelemi bırakmadım ve tedavi sonrasında Karşıyaka İlköğretim Okulu'nda kütüphanede görevlendirildim. Burada öğrencilerle birlikte satranç oynuyor ve onlara kitap okumayı sevdirecek çeşitli girişimlerde bulunuyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERİM GÖRÜNÜŞÜMDEN DERS ALIYOR

Kaza sonrasında yaşamının eskisi gibi olmadığını söyleyen Gülsüm Poyraz, öğrencilerinin ve yakınlarının kendisini yalnız bırakmadığını ve tekerlekli sandalyede öğretmenlik yaptığı için kendisinin takdir edildiğini belirtti. Poyraz, "Hayatta her zaman herkesin başına her şeyin gelebileceği konusunda öğrencilerime örnek olduğumu ve hayata daha sıkı sarıldıkları konusunda sohbetlerimiz oluyor" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu ve dernek üyeleri de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğrencileri ve arkadaşları tarafından yalnız bırakılmayan Gülsüm Poyraz'ı görev yaptığı Karşıyaka İlköğretim Okulu'nda ziyaret etti.

KAYNAK

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap