k@lpsizim_85

Milli Sporcu Cem‘in Başarısı

Önerilen İletiler

Milli Sporcu Cem‘in Başarısı

cem-cirit.jpg

Doğuştan her iki bacağınını da kullanamayan 16 yaşındaki Cem Cerit, 7 yıl önce başladığı tekerlekli sandalye basketbolunda, ilk yıllarda topu potaya dahi yetiştiremezken, yılmadan çalışarak Avrupa ikinciliği yaşamış milli bir sporcu oldu.

Cerit'in öğretmen olan babası Hasan Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1994 yılında eşi 8 aylık hamile iken, oğlu Cem'in kuyruk sokumunda bir kitle olduğunun tespit edildiğini söyledi. Cem doğduktan üç gün sonra Adana'da bir hastanede ameliyat edildiği belirten Cerit, 'Cem'in sinir dokuları derisinin altında gelişmiş. Dönemin şartları ve hastanenin yanlış tedavi uygulaması nedeniyle oğlum sağlığına kavuşamadı. Doğduğundan beri her iki bacağını da kullanamaz durumda yaşamını sürdürüyor' dedi.

Oğlunun Belden aşağısında ciddi sorunları olduğunu, ayaklarını kullanamamasının yanı sıra kalça çıkığı da bulunduğunu belirten Cerit, buna rağmen Cem'in hayattan kopmadığını ifade etti.

Cerit, görev yaptığı bir okuldaki beden eğitimi öğretmenin yönlendirmesi ile oğlunun 9 yaşında tekerlekli sandalye basketbolu ile tanıştığını belirterek, Cem'in ilk olarak Adana Martı Engelliler Spor Kulübünde spora başladığını, bu yıl da Adana Engelliler Spor Kulübüne transfer olduğunu kaydetti.

İlk yıllarda Cem'in basketbol topunu potaya dahi yetiştiremediğini anlatan Cerit, şunları söyledi:

'O yıllarda bile sile hiç umutsuzluğa kapılmadı, çok çalıştı ve başardı. Bu sporda topun ağırlığı, potanın yüksekliği normal basketbol ile aynı. Bu nedenle tekerlekli sandalyede otururken basketbol oynamak ve bunu başarmak normal basketbolda başarılı olmaktan daha zor.'

Cerit, Cem'in çalışmalarının karşılığını aldığını belirterek, 2008 yılında Adana'da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol 22 Yaş Altı Gençler Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olan Milli Takımın kadrosunda yer aldığını kaydetti.

Bu başarının kendilerini oldukça duygulandırdığını anlatan Cerit, oğlunun idrar yollarında çeşitli sağlık sorunları bulunduğunu, sağlığının engel olmaması halinde oğlunun çok daha büyük başarılar elde edebileceğine inandığını söyledi.

'YURT DIŞINA GİTMEK İSTİYORUM'

Basketbola ilk başladığı yıllarda, 'Ben nasıl iyi bir sporcu olurum?' diye düşündüğünü anlatan Cem Cerit ise zaman geçtikçe antrenörlerinin de yardımı ile kendini geliştirdiğini söyledi.

Milli forma ile Avrupa ikincisi olmanın hayatında yaşadığı en büyük mutluluk olduğunu belirten Cem Cerit, engellilerin evde oturmamalarını, kendilerine uygun bir dalda yeteneklerini keşfederek engellerini aşmalarını istedi.

Her gün daha çok çalışarak daha iyi noktalara gelmek istediğini ifade eden Cem Cerit, şunları söyledi:

'Kendimi daha da geliştirerek, yurt dışına gitmek istiyorum. Çünkü burada engelliler için gerekli özen gösterilmiyor. Kaldırımlara bizim kullanabileceğimiz rampalar yapılmıyor, yapılsa dahi önüne araba park ediliyor. Yoksa ben de kendi ülkemde oynamayı isterim. Yeter ki bana yaşayabileceğim daha iyi olanaklar sunulsun.'

KULÜBÜ ONDAN ÇOK UMUTLU

Adana Engelliler Spor Kulübü Başkanı Gürsel Kocatürk ise Cem'in çok yetenekli bir sporcu olduğunu belirterek, kendisinin ileride kulübün ve Türkiye'nin adını gururla duyuracağına inandıklarını söyledi.

Kulüp antrenörlerinden İlker Yenigün de Cem'in yaşından büyük davranan, zeki bir sporcu olduğunu belirterek, Türkiye'yi bu branşta yurtdışında temsil edecek ender sporculardan biri olacağını söyledi.

Antrenör Fatma Öksüz de eskiden içine kapanık olan Cem'in spora başladıktan sonra özgüveninin geliştiğini belirtti.

AA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap