Berrin

Felçlilere Egzersiz Çipi!

Önerilen İletiler

İngiltere'de tasarlanan bir bilgisayar çipi, felçlilerin sinir sistemine elektrik göndererek egzersiz yapmalarına olanak sağlıyor.

23112010130718033750038.jpg

Londra Üniversitesi’nde geliştirilen implant bir elin tırnağından küçük...Dolayısıyla belkemiği ya da beyin gibi rahatça sinir sisteminin vücutta yoğunlaştığı noktalara yerleştirilebiliyor. Daha önce geliştirilen benzer cihazlar çok büyük olduğu için doğrudan vücuda konulamıyordu.

BBC’nin haberine göre "active book" adı verilen çip aracılığıyla felçlilerin omuriliklerine elektriksinyalleri gönderiliyor. Ve hiç hareket ettiremedikleri kaslarına egzersiz olanağı sağlanıyor.

Araştırmayı yürüten ekip, bu çipler sayesinde felçlilerin bisiklet pedalı çevirme ya da kürek çekmek gibi egzersizleri yapabileceğini dile getiriyor.

Felçlilere egzersiz çipi tıpta önemli bir adım olarak kabul edilse de, felçlilerin yürümesini sağlayacak teknolojiye ulaşılması için uzun yıllar gerektiği belirtiliyor.

KAYNAK

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tıpta çok güzel gelişmeler oluyor ama ne varki sadece haberler de duyoruz okadar aradıgımızda ortamda bişey yok haber için tşk canım

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Güzel bir gelişme ama ne kadar faydası olcakki ve sadece yapılabileceğini dile getirmişler... Her seyimiz umut teknesi olmuş... Bence daha çok sosyaleşebilceğimiz buluşlar bulunmalı..

Paylaşım için tşkler...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap