Sumeye

Diş Çürüğü Ölüme Neden Olabilir

Önerilen İletiler

Diş çürüğü ölüme neden olabilir

KONYA’da Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Alparslan Gökalp, diş çürüklerinin tedavi edilmemesi durumunda ciddi enfeksiyonların oluşabileceğini ve vücuda yayılarak ölüme neden olabileceğini söyledi.

Prof.Dr. Gökalp, diş sağlığına yeterince önem verilmediğini belirterek, özellikle çocukların diş sağlığına çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Prof.Dr. Gökalp, çocuklara gece yatarken anne sütü ya da meyve suyu verilmemesini ifade etti. Prof.Dr. Gökalp, “Anne sütünün şeker içeriği, inek sütüne oranla daha fazladır. Meyve suyu ise içerdiği asitlerden dolayı dişlere büyük zarar verir. Çocuğun doyurulduktan sonra dişlerinin temizlenip daha sonra uyutulması gerekir. Uyuması için biberon vermek, emzirmek ya da meyve suyu içirmekten ailelerin kaçınması gerekir” dedi.

Prof.Dr. Alparslan Gökalp, diş çürüğü oluştuğunda, hemen tedavi edilmesi gerektiğini, aksi halde önemli hastalıklara davetiye çıkartabileceğini belirtti. Prof.Dr. Gökalp şunları söyledi:

“Diş çürükleri çok önemlidir. İnsanlarımız fazla dikkate almıyor; ama küçük yaşlarda oluşan ve önemsenmeyen diş çürükleri zamanla ciddi enfeksiyonlara yol açar. Bu da bütün vücuda yayılarak ciddi hastalıklara davetiye çıkartır. Hatta ölüme neden olabilir. O yüzden diş çürüklerinde erken tedavi çok önemlidir.”

DHA

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çoğu zaman önemsemediğimiz bir konu yada doktor korkusundan gitmiyoruz hastaneye ölüme giden sonuçları varsa dikkat etmeliyiz.

Teşekkürler Canım.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap