Vatan...

Sözde Değil, Özde Sahip Çıkılsın..

Önerilen İletiler

4466.jpg

Gazetemize konuşan engelli öğrenci küçük Beyza, çocuk doktoru olmak istediğini söyledi.

Günlük hayatta bir çok sıkıntıyla karşılaşan Özürlü öğrencilere devlet sahip çıkmalı Özürlü öğrencilerin eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezlerinde denetim yetersizliği nedeniyle bir çok sıkıntı yaşanıyor. Bazı rehabilitasyon merkezleriyle ilgili vahim iddialar ortaya atılırken, devlet eğitim kurumlarını yeterince denetlemeli.

Gebze’de bulunan bazı Özürlü öğrenci eğitim merkezlerinde bir çok sıkıntı yaşanıyor. Yeterli denetimlerin uygulanmadığı Özürlü öğrenci rehabilitasyon merkezleriyle ilgili ortaya çarpıcı iddialar atıldı. Binlerce öğrencinin rehabilite edildiği bazı merkezlerde eğitimin ticarete döküldüğü ve eğitim yerine paranın ön plana çıktığı söylenirken, bu kurumlarda devletin yeterince denetimde bulunmadığı öğrenildi.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Okulların özürlü öğrencilere uygun fiziki şartlara sahip olmaması da özürlüler için bir çok sıkıntıya sebep olurken, bazı şahısların da eğitim merkezlerine gitmeden devletten para aldığı iddia ediliyor. Gazetemiz Rehabilitasyon merkezlerinde ki sıkıntılara dur demek için Özürlülere sahip çıkalım kampanyası başlatıyor. Herkes bu tür öğrencilere karşı duyarlı olmalı. Gazetemiz Gebze halkını özürlü öğrencilere sahip çıkmaya davet ediyor.

GEBZE’DE ÖZÜRLÜ OKULU VARÖte yandan dün Güzeller OSB’de yapılan anıt açılışında gazetemiz bir özürlü öğrenci ve öğretmeniyle de konuşma fırsatı bulurken, Gebze’nin bir de özürlü öğrenci okulu bulunuyor.

Mutlukent’de bulunan Gebze özürlü öğrenci eğitim merkezinde 41’i otostik özürlü olmak üzere 138 zihinsel özürlü öğrenci eğitim görüyor. Gazetemize konuşan Beyza turan isimli öğrenci çocuk doktoru olmak istediğini söylerken, öğretmeni Serap Selçuk’da küçük Beyza’nın başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyerek, övgü dolu sözler sarf etti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap