Tatli Bela

Eğitim Engel Tanımadı (Özel)

Önerilen İletiler

Eğitim Engel Tanımadı (Özel)

Genç Emekli ve Engelli Hülya Öğretmen, Engellilerle Ailelerine Ücretsiz Okuma Yazma Kursunda Öğretmenlik Yapıyor

Kastamonu'da yaşayan bir çocuk annesi Hülya Türkoğlu (32) yaklaşık 3 buçuk yıl önce Kars'ta doğu hizmetini yaptığı sırada okulda köpekten kaçtığı sırada yüksekten düşerek omirlik felci geçirip, yürüme kabiliyetini kaybetti. 3 yıl evden çıkmayan Hülya Öğretmen'i eğitim aşkı hayata bağladı. Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde başlatılan engelliler ve yakınlarına yönelik okuma yazma kursunda ücret almadan öğretmenlik yapan Türkoğlu, yine öğrencilerine eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyor.

Sınıf öğretmenliğinden emekli olduğunu ve Kastamonu Sakatlar Derneği'nde okuma yazma bilmeyenlere eğitim verdiği belirten Türkoğlu, Kars'da doğu hizmeti yaptığı sırada engelli olma durumunu anlatırken, ôKöpekten korkarak kaçtığım sırada yüksekten düşerek bir kaza geçirip omirilik felci oldum. 3 sene rapor aldım. 4-5 ay önce emekli oldum" dedi. 3 yıl boyunca evinden dışarı çıkmadığını, Kastamonu Sakatlar Derneği'nin çalışmalarıyla dışarı çıktığını ifade eden Türkoğlu, zaman zaman derneğe geldiğini belirterek, ôŞimdi sürekli buradaydım. Okuma yazma kursu başlatalım dendi. Halk Eğitim Merkezi'nden kursiyerleri davet ettik" dedi.

ÖĞRETMENİN GÖREVDEN KOPMASI ÇOK ÇOR

Eğitim vermenin, okuma yazma öğretmenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Hülya Türkoğlu, Bir öğretenin görevden kopması çok zor. Okuma yazma öğretmek, eğitimin ve öğretimin temelini vermek çok güzel. Bu, bir öğretmen için anlatılmaz, yaşanır bir duygu. Bunu sınıf öğretmenleri çok iyi anlar" dedi. Eğitimin hiçbir şekilde engel tanımadığını söyleyen Hülya Türkoğlu, ôOkuma-yazma öğrenmenin engeli ve yaşı yok. Herkes öğrenmeli" dedi.

ÖĞRETMENİN EMEKLİLİ YOK

Hülya öğretmenin eğitim hayatına tekrar dönme sürecini Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu anlatırken, ilk etapta topluma ve sosyal hayata kazandırarak evinden dışarı çıkardıklarını anlattı. Bir öğretmenin emekliliğini kabul edemediklerini belirten Yolasığmazoğlu, "Hülya hocamızın da eğitim vermesi gerekiyordu. Eğitim engel tanımaz diyorduk. Biz iki noktayı birleştirdik. Engelli üyelerimiz temel okuma yazma eğitim almak istiyorlardı ve almaları gerekiyordu.. Hülya hocamızın da vermesi gerekiyordu. Biz sadece bunları birleştirdik. Bize fırsat verildiğinde bir şeyler yapabildiğimizi, kendi imkanlarımızla bir şeyleri çevirebildiğimizi göstermek istedik" dedi.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap