Vatan...

'PTTMATİK' Geliyor..

Önerilen İletiler

1985.jpg

Diebold şirketi ile iş birliği yapan PTT, Türkiye'de ATM ağını genişletmek amacıyla 830 adet PTTMatik'i vatandaşların hizmetine sunacak.

PTT Genel Müdürlüğü ile Diebold Firması arasında, 830 ATM cihazının alımına ilişkin protokol imzalandı. PTT Baş Müdürlüğü binasının yanındaki müzede düzenlenen toplantıda konuşan PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT olarak Türkiye çapında şube sayısının 4 bin 200'ü geçtiğini ifade ederek, bu hizmetle PTT'nin Türkiye'nin en büyük online kuruluşu olduğunu kaydetti.

Bu hizmetin yayımı için 144 kurumla 166 çeşit anlaşma imzaladıklarını anlatan Tural, bankacılığın teknoloji ile değiştiğini, gişelerdeki yoğun iş ve işlemlerin olduğunu, ayda 21 milyon kişiye hizmet verdiklerini söyledi.

Osman Tural, ayın 15'i ile 25'i arasında gişelerde yoğun bir sürecin yaşandığını belirterek, "Personelin sürecin geri kalanında iş yapmadan oturmasına gönlümüz razı olmuyor. Ayrıca rasyonel işletme modeline de uymuyor. Bu sebeple teknolojiyi kullanarak bunun önüne geçeceğiz. PTTMatikler, klasik banka ATM'lerinden farklı. Başta deneme için 202 tane alınan PTTMatiklerin performans sonuçları çerçevesinde bu yıl 830 tane matiki ihale ile aldık. Gelecek yıl da yapacağımız alımla matik sayısı 1030'a ulaşacak" dedi.

PTTMatik'in engellilerinde kullanımına da olanak sağladığını ifade eden Tural, "PTTMatiklerde görme engelli vatandaşlarımızın, sesle işlem yapabileceği ekipman var. Biz bunu artı olarak değil, zaten yapmamız gereken bir hizmet olarak sunmak istiyoruz" dedi.

Tural, ekim ayında bir ATM cihazından 198 milyon liralık işlem yapıldığını ve 202 cihazın 9 ayda 1 milyar 292 milyonluk işlem gördüğünü kaydetti.

Toplantıda, Diebold Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı ve İdari Müdürü Dave Wetzel de 150 yıllık tarihi geçmişi bulunan şirketin, 2.7 milyar dolar gelir ile sektörde birinci olduğunu belirtti.

Wetzel, bu ortaklığın Türkiye için bir adım olduğunu ifade ederek, Türkiye'de faaliyete başlamalarının birinci yılını kutladıklarını, doğru hizmeti ulaştırmaya önem verdiklerini ve kendi bilgi seviyelerini yükseltmeye çalıştıklarını kaydetti.

Wetzel, insanların kendi işlemlerini yapmalarının önemli olduğunu belirterek, kendilerinin de her türlü hizmeti sağladığını söyledi.

Şirketin temelinde güvenlik yattığını belirten Wetzel, müşteri güveninin çok önemli olduğunu ve şirket olarak bu zamana kadar bu güveni verdiklerini kaydetti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap