Vatan...

Engelli Çocukların Yaptığı Resimler Kütüphaneye Dönüştü

Önerilen İletiler

1756.jpg

Sivas'ta zihinsel engelli çocukları topluma kazandırmak amacıyla proje başlatan bir grup üniversite öğrencisi, çocuklarla birlikte yaptıkları resimlerin karşılığında aldıkları kitaplarla, çocuklar için kütüphane oluşturdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) eğitim gören bir grup toplum gönüllüsü öğrenci, 'Elma Şekeri Projesi' kapsamında Ahmet Kutsi Tecer İlköğretim Okulu ve İş Okulunda eğitim gören eğitilebilir zihinsel engelli öğrencilerle birlikte, çocukların okulunda yaptıkları resimleri bir süre önce sergiledi.

Sergideki resimleri kitap karşılığında vatandaşlara veren öğrenciler, bu çocuklar için okullarında seviyelerine uygun kitapların bulunduğu bir kütüphane oluşturdu.

Kütüphanenin açılışını yapan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, toplum gönüllüsü öğrencilerin çok güzel faaliyetler yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

'Daha önce burada öğrenim gören çocuklarımızın yaptığı resimlerin sergilendiği programda, resimlerle kitap değişikliği yapıldı. Bunun sonucunda da buradaki çocuklarımızın seviyelerine uygun güzel bir kütüphane oluşmasına katkı sağladılar. Üniversiteli gençlerimizin toplumu düşünmeleri, çocuklarımızı, gençlerimizi, insanlarımızı düşünmeleri, özellikle çağımızda egoizmin, bencilliğin hat safhaya ulaştığı bir dönemde başkaları için de bir şeyler yapma gayreti göstermeleri, ülkemiz açısından, geleceğimiz açısından çok anlam ifade ediyor.' Başkaları için bir şeyler yapmanın, insanlığın doruk noktası bir duygu olduğunu vurgulayan Avcı, 'Bu bağlamda arkadaşlarımızın yaptığı şeyleri gerçekten çok önemsiyorum ve tebrik ediyorum' dedi.

Üniversite öğrencilerinden Cemile Karabulut, daha önce çocuklar için oluşturdukları kütüphanenin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, kendilerine Bilim İlaç firması ve 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneğinin de (ÜNİFEB) katkıda bulunduğunu söyledi.

Bu arada, üniversite öğrencileri, teneffüs saatinde, okulda öğrenim gören öğrencileri palyaço, cadı gibi girdikleri çeşitli kılıklarla eğlendirdi.

(DOĞ-İSA-ARD) - SİVAS (Anadolu Ajansı)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bence çok anlamlı ve de yapılacak engüzel yardımı yapmışlar ...emeği geçen herkesi kutlarım..

konuyu bizimle paylaştığın için teşekkürler..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap