Berrin

Beynin sırrı burundaymış!

Önerilen İletiler

Burundan alınan koku almayı sağlayan kök hücrelerin şizofreni gibi beyin ile ilgili hastalıklara dair hayati önemde ipuçları verebildiği ortaya çıktı.

Avustralyalı araştırmacılar, beyin hastalıklarını tespit etmek üzere burundaki kök hücrelere dayanan bir inceleme tekniği geliştirdi.

Araştırmacı ekip, şizofreni ve Parkinson hastalarının burunlarından alınan koku alma kök hücreleriyle, sağlıklı kişilerden alınan aynı hücreleri karşılaştırdı.

Griffith Üniversitesi Ulusal Yetişkin Kök Hücre Araştırma Merkezi'nden Alan Mackay-Sim, araştırma sonucunu bir dönüm noktası olarak niteledi. Zira bugüne dek araştırmacılar beyin hastalarının beyin hücrelerinden incelemek üzere örnek alamıyorlardı.

Uzmanlar, yeni yöntemin beyin kanseri gibi hastalıkları anlama ve tedavi sürecinde de büyük fayda sağlayacağını belirtiyor.

Hastalık Modelleri ve Mekanizmaları adlı yayında, koku alma kök hücrelerinin, beyin hastalıklarına dair bilgi vermek açısından diğer kök hücre kaynaklarına göre daha çok avantaja sahip olduğu kaydedildi.

Koku alma kök hücreleri basit bir biyopsi işlemiyle burundan alınabiliyor ve bu hücreler, hem gelişmeye yönelik hem dejeneratif beyin hastalıklarına dair önemli bilgi sağlıyor.

Beyin hastalıklarında, araştırmalar vücudun diğer bölgelerinden alınan ve beyin hastalıklarını anlamak için gerekli bilgilere sahip olmayan hücrelere dayanıyordu.Öldükten sonra alınan ve fazla bulunamayan beyin hücreleri de sadece hastalığın bitiş noktasına dair bilgi veriyordu.

KAYNAK

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

teknoloji geliştikçe bu tür gelişmelerde hızla yayılıyor.. demekki insan oğlu çalışırsa ve araştırırsa başaramayacağı bişey yok tur. darısı omur ilik felçlilerin çaresini bulmaya diyelim.

paylaşım için sağol... emeğine sağlık .

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap