07ramazan07

Kinezyo Bantlama

Önerilen İletiler

Günümüzde Ağrı Tedavisinde Cerrahi Dâhil Pek Çok Yöntem Uygulanıyor.

agrilardan-kurtulmak-icin-alternatif-tedavi-2349490_6886_o.jpg

Günümüzde ağrı tedavisinde cerrahi dâhil pek çok yöntem uygulanıyor. Uzmanlara göre, bu çok çeşitlilik arasında kinezyoteyp bantlama yöntemi özel bir yere sahip.

Konya Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzman Dr. Ayşe Nur Tekin, kinezyoteyp yöntemiyle ilgili bilgi verdi. İlk önce ağrı bölgesine eğitimini almış sağlık personeli tarafından özel bantlar yapıştırıldığı belirten Tekin, yöntem hakkında şu bilgileri verdi: "Hareketlerin doğru yapılması sağlanır, kan dolaşımı artar, ağrı azalır ve eklemlerde düzelme meydana gelir. Yapıştırıldıktan sonra bir haftaya kadar kalabilen bantlar, birkaç seans uygulanabilir."

Uzman Dr. Ayşe Nur Tekin, Japonya'da geliştirilen, özel bir iplikten, özel bir dokuma tekniği ile üretilen 'kinezyoteyp'in vücudun birçok yerine uygulanabildiğini ifade etti. Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sertifikalı fizyoterapistler tarafından uygulanan bu yöntemin boyun, bel, omuz, kol ve bacak ağrılarında ilgili kaslar üzerine uygulandığını belirten Tekin, "Vücuda herhangi bir ilaç verilmediğinden son derece güvenlidir. Çocuklara da uygulanabilen bu bantlar ileri yaş dâhil tüm yaş gruplarında güvenle kullanılabilir. Sık görülen dirsek ve topuk-ayak tabanı ağrısı çekenler de bu yöntemden faydalanabilir." diye konuştu. (C.H.A.)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

güzel ve ilginç bir tedavi yöntemi...

insanlar en azından birçok yanetkisi olan ilaçları kullanmak zorunda kalıp vücutlarını zehirlemezler...bence bu tedavi yöntemi daha çok merkezde verilmeli ve yaygın laştırılmalı.. halkımızın bu tür dedavilere ilgisi azınsanmayacak kadar fazla çünkü..

bilgi ve paylaşım için teşekkürler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Abicim Paylaşımın İçin....

Güzel Bir Tedavi Yöntemine Benziyor....

İlaç Kullanılmamasından Dolayı Yan Etki Olayının da Ortadan Kalkmış Olması da İyi Bişey....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap