Sumeye

Taze Bir Nefes İçin Manolya

Önerilen İletiler

manolya.jpg

Çin tıbbında 2000 yıldır kullanılan Manolya Kabuğu Özü'nün ağızda kötü kokuya neden olan bakterileri azalttığı yapılan klinik çalışmalarla kanıtlandı.

“Magnolol” ve “Honokiol” maddeleri içeren “Manolya Kabuğu Özü”, daha taze nefesler almanızı sağlıyor. Doğal ve etkili bir madde olan manolya kabuğu özü, ağız kokusunu engellemekte işe yarıyor, çünkü kokunun üstünü örtmek yerine, kaynağıyla savaşıyor. Manolya kabuğu özünü sakızla harmanlayarak kullanmak ise bu özden yararlanmanın en etkili yolu..

Manolya kabuğu özü ağızdaki bakterileri azaltıyor

İtalya’daki Milano Üniversitesi Ağız Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen araştırma için 3 ayrı deney grubu oluşturuldu. Birinci grup %0.07 oranında, ikinci grup ise %0.14 oranında manolya kabuğu özü içeren sakız çiğnedi. Kontrol grubu olan 3.grup ise diğer gruptaki deneklerle aynı sakızın manolya kabuğu özü içermeyen şeklini çiğnedi. 10’ar dakikalık sakız çiğnemenin ardından 15 dakika süre geçtikten sonra yapılan testlerden elde edilen sonuçlar, manolya kabuğu özü içeren sakızın ağızda kötü kokuya neden olan bakterileri etkili şekilde azalttığını ortaya koydu.

Bu etki, %0.14 oranında manolya kabuğu özü içeren sakızda daha da belirgindi.

2007 yılında yine İtalya'daki Milano Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nce gerçekleştirilen ve Üniversite Etik Komitesi tarafından onaylanan başka bir çalışmada manolya kabuğu özü içeren sakızların tükürükteki bakteri oranını düşürdüğü ve ağızdaki mikroorganizmalar üzerinde antibakteriyel bir özellik taşıdığı da ispatlanmıştır.

Uzmanlar, sosyal ortamlar için önem taşıyan nefes tazeliğine yönelik yenilik arayışlarının Manolya Kabuğu özünün hijyenik etkisini ihtiva eden teknolojilerle bütünleşerek, önümüzdeki dönemlerde gıda sektörü için çok önemli bir artı değerler yaratacağını tahmin ediyor.

Ağız Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç Dr. Silvio Abati ve asistanı Alessandro Vill

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap