Vatan...

Balıkesirde Örnek Çalışma

Önerilen İletiler

1756.jpg

Türkiye İş Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğü, engelli çalıştırmayan kuruluşlara kestiği cezalardan elde ettiği gelirle engellilere yönelik kurslar açıyor.

Kanunlara göre 50’den fazla personel çalıştıran özel ve devlet kurumları personel sayısının en az yüzde 3’ü kadar engelli çalıştırmak zorunda. Yasaya uymayanlara 552 TL idari para cezası uygulanıyor. Türkiye İş Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğü, kesilen cezalardan elde edilen geliri yine engelliler için harcıyor.

İl Müdürü İlhan Aslan, paraların bir fonda toplandığını söylüyor. Eski hükümlü ve engelli derneklerinin kendilerine müracaat ederek meslek edindirmeye yönelik kurs taleplerinde bulunduklarını anlatan Aslan, fondan sağladıkları kaynakla çeşitli kurslar açtıklarını bildirdi. Aslan, şunları kaydetti: “Engelli öğrencilere ahşap boyama sertifikası verdik. Öğrencilerin aldığı kursun bedeli bu yolla finanse edildi. 56 bin TL maliyetli kursta ayrıca öğrencilere 15 TL günlük ücret verilirken, kursiyerlere iş kazası ve meslek hastalığı sigortası da yapılıyor. Kurslarımıza devam eden 73 eski hükümlü ve 20 engelli bulunuyor.”

Balıkesir’de her ay düzenli olarak denetlenen 280 kurumda 2009’da 799 bin TL, 2010’da da 638 bin TL ceza kesildi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap