Sumeye

Belkide Yaptığımız En Büyük Yanlış

Önerilen İletiler

Doktora danışmıyoruz, bilmeden kullanıp duruyoruz...

Hastalanınca hekime danışılmadan eş ve dostun tavsiyesi üzerine ilaç alındığı, evlerde ilaç depolandığı bildirildi. Evde depolanan ilaçların doktora danışılmadan alındığını belirten uzmanlar, ilaçların uygun dozda ve hekimin tavsiye ettiği süre içinde kullanılmadığını söyledi.

Türkiye'de yapılan birçok çalışmada ilaç tüketiminin akılcı olmadığını ve önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunun ortaya çıktığını kaydeden uzmanlar, eğitim düzeyi ile birlikte akılcı ilaç kullanımının artığını dile getirdi. İlaç kullanımındaki bilinçsizliğin harcama oranını artırdığını da söyleyen uzmanlar, "Sağlık sorunu olanlar ilk olarak evde var olan ilacı kullanıyor. Okur- yazar olmayan ve ilköğretim mezunları ile 60 yaş ve üzerindeki hastalar daha çok evdeki ilaçları kullanmayı tercih ediyor. Bu da akılcı olmayan ilaç kullanım davranışının büyük boyutlarda olduğunu ve eczaneden reçetesiz ilaç alma oranındaki yüksekliğin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

yapılanlar elbette yanlış .. ama bunda sadece hastaları suçlamak haksızlık olmazmı. eczacının doktorun hiçmi suçu yok..

hastaya bu kadar zahmet ızdırab çektiren sağlık sistemi, vatandaşı doğrudan eczanelere yönlendir miyormu. ? bu sistem iyileşmeden vatandaşı kimse durduramaz. şahsen ben bile ateşim çıksa hastaneye gitmek yerine eczacıyı arayıp derdimi anlatıyorum .oda ilacımı gönderiyo sağolsun.

bilgi ve paylaşım için teşekkürler sümeyye. umarım tüm vatandaşlar bu yanlıştan bir an önce dönerler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu yanlışı çok insan yapıyor hastaneye gitmek zor geliyor en yakın eczanede işini hallediyor en sağlıklısı elinde reçete olmadan hiçbir eczanenin ilaç vermemesi yoksa telafisi zor olan durumlar çıkabilir ortaya.

Bilgi için teşekkürler canım.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap