zeynepkrtas

Besleme İle Otizm Arasında İlişki Var...

Önerilen İletiler

Besleme İle Otizm Arasında İlişki Var.

Yapılan çeşitli araştırmalara göre, otizm hastalığının yaygınlaşmasında, üretilen sebze ve meyvelerin üretim şekli ve bunların üretiminde kullanılan kimyasaların etkisi olduğu tespit edildi.

Her 60-70 çocuktan biri otistik; birçok anne baba ya da anne baba adayı çocuklarının ...otistik olma korkusunu yaşıyor. Otizm artışındaki en önemli nedenlerin başında tıp otoriteleri sağlıksız, niteliksiz endüstriyel gıdaların (besleyici değeri, vitamini, minerali düşük, rafine edilmiş) ve çevresel faktörlerin geldiğini belirtmekteler.Yapılan çeşitli araştırmalara göre, otizm hastalığının yaygınlaşmasında ekilebilir toprakların sürekli ekilip-biçilmesi ve aşırı kimyasal gübre ve ilaç kullanılmasıyla fakirleşerek sebze ve meyvelerdeki vitamin ve mineral içeriğinin düşmesi, Omega-3 tüketiminin azalması, ağır metal, antibiyotik ve toksinlere fazla maruz kalınması önemli etkenlerden bazıları.

Yapılan bu araştırmalar otizmin yaygınlaştığını ve bu durumun sadece genetik nedenli olmadığını, olumsuz çevresel faktörlerin de (su ve çevre kirliliğinin) otizm tablosunun oluşumunda çok daha önemli etkilerinin olduğunu kuvvetle düşündürmekte. Otizm, uzmanlara göre sindirim sisteminde başlayan, sonuçlarını beyinde gösteren, gelişimsel bozukluk çerçevesinde seyreden bir hastalıktır.

Nitekim otistik çocukların yüzde 76 ila yüzde 100’ünde mide ve bağırsak problemi var. Otistik olguların çoğu erken bebeklik çağında tümüyle normaldir. Belli bir süre (genellikle 6 ay-18 ay) geçtikten sonra hastalık belirtileri ortaya çıkmaya başlamaktadır. Otizmin bu sıklıkla görülen şekline regresif otizm denilmektedir.

Alıntı Haber....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

nüfusumuz bu kadar hızlı çoğalıp tarım alanları da daralınca haliyle üretimde bir şekilde değişiyor. yoksa bu kadar insanı beslemek organik olarak müm değil gibi. böyle oluncada isre istemez.. birçok yeni hastalık ortaya çıkıyor yada bazı hastalıklarda artışlar olması kaçınılmaz oluyor.

bilgi ve paylaşım için teşekkürler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap