k@lpsizim_85

{TARTIŞMA} Sağlık Haklarımızı , Hasta Haklarımızı, Engelli Haklarımızı Engelli Haklarımızı Ne Kadar Biliyoruz

Önerilen İletiler

Arkadaşlar Haklarımızı ne kadar biliyoruz sağlık haklarımızı hasta haklarımızı engelli haklarımızı bunları kapsayan tüm haklarımızı ne kadar biliyor ve ne kadarını uyguluyoruz.

Bu konuyu acmadan önce gecenlerde şahit oldum 1-2 olaydan bahsetmek istiyorum.

Bir engelli arkadasım sonda alacağı firmasını değiştircek ve sadece eski firmasına diyeceği kelime su benim recetemi yazdırma ve bunu söylüyor firmacı tamam ama 3 aylık ürün ödemeniz var bunu ödemelisiniz diyor.Diğer firma işinide ben yapacağım için bana dönüyor hemen Gülsüm bana böyle böyle dediler ne yapcam? Aslında böyle bir şey yok zaten ürünlerin ödeneğini devletten alacak kişiyle hiç bir alakası yok devlet bunu 3 ayda öder 5 ayda öder ama öder kişiyi hiç bir şekilde bağlamaz..Kişi bunu öğrenince eski firmasına dönüp aynısını söylüyor ve firmaci hiç bir sey diyemiyor.

Bunu benzer bir olayda Tekirdağ'dan bir hastamızdan geldi.Hasta araddı ve eşime sözleşme imzalatmışlar ben o firmadan ayrılamam ne sözleşmesi bilmiyorum ya bana dava acarlarsa evime kanun adamları gelirse ne sözleşmesi oldunu dahi bilmiyor sadece firmadan giemesin diye imzalatılıyor ee kişi sgk lı ne sözlesmesi bu ve imzalayan kişinin okuma yazmasıda yok neye dayanarak yapıyorlar bu tarz bilgilendirmeleri anlamıyorum milletin hakkını yemek bu kadar kolaymı ya nasıl bir ülkedeyiz be kardeşim.. hiç bir zaman haklarımızı yedirmeyelim.

Ve benim en cok kızdım bir şey daha var hastane alıs veriş vs yerlerinde asansörlerde şöle bir yazı verdir Engelli , hasta , yaşlı ve hamile kişiler içindir. Ula ben sandalyedeyim asansör kapısında bekliyorum millet üstümden atlıyor biniyor hemen ilk yaptığım sey yazık sizler beyinden sakatsınız kusura bakman işgal etmişim yolunuzu özür derim..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

bu yazdıkların sadece engelliler için değil sağlam insanlarında dikkat etmesi gerekn şeyler okumadan anlamadan bir metinin altına asla imza atılmamalı üstelik sözleşme tek taraflı bir olay değildr. içerikğinden benim haberim olmadan sözleşme hazırlanamaz bile..

bilgilendirme konusu önemli hükümet mantıklı bir uygulama başlattı aile hekimliği diye yani herkesin bir doktorunun olması hasta yönünden çok güzel bunun gibi uygulama da engelli ve yaşlılar için evde sağlık projesini hazırlayıp uygulama safasına getirdi aslında bana göre yeteri kadar kurum ve kuruluş var engelliler için ama daganık durumda

bunun çözümüde özü engelli konulu olan bir bakanlığın oluşdurulması yani 8 milyan engelli var deniyor bu kitleye ailerine eklendiğide nufusun hemen hemen yarısını ilgilendiren bir bakanlığın şimdiye kadar kurulmaması çok saçma

sağlık bakanlığı için burda ayrıca bir parantez açmak gerek objektif olarak söylüyorum sağlık bakanlığı büyük devrimler e imza attı saymakla bitmez bazı sıkıntılar var ama büyük resme bakınca çok başarılar sayın bakanı ve ekibini takdir etmek gerek diye düşünüyorum..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Haklarımın Tamamını Bilmesem de bildiğim tüm haklarımı savunmaya gayret ederim.

Geçen engelli Rampasının Önüne park eden kamyonetin Sahibini çevre esnafa buldurarak Gelip Aracını çekmesini Sağladım. 300 mt ilerde de rampa vardı. Gireceğim magzadaki işimi kaldırıma çıkmadan da yapabilirdim ama bir daha dikkat etsin diye Sürücüyü bulup çektirdim. İyi ki de yaptırmışım Her zaman oraya park ediyormuş. Bir daha dikkat ederim dedi.

Düşündüm suç Kimde?

Park yasağını gevşek tutan yetkililerde mi?

Toplumun bilinçsiz ve düşüncesiz olması mı?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çoğu insanlarda engelliye saygı yok mesela bir yere gidiyorum trafikte karşıya geçicem beni görüyorlar ama kimse yol vermiyor versede bir iki kişi anca duracağı beş saniye ama umurunda değiller.Hastaneye gidiyorsun engelli öncelikli yazıyor yine öyle umursayan bir iki kişi biz hakkımızı savunmadıkça engelli hiç bir yerde saygı göremez.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap