Vatan...

Gaziantep'de Engelliler Toplantısı

Önerilen İletiler

4367.jpg

Gaziantep Üniversitesi ve Sivil Toplum Kuruluşları Engeller İçin Toplandı.

Gaziantep Üniversitesi tarafından şehrimizdeki engellilere yönelik olan çalışmalar ve projeler konusunda engelli ve kadın derneklerinin katılımıyla GAÜN Rektörlük toplantı salonunda çalışma toplantısı düzenlendi.

Dezavantajlı grupların ihtiyaçlarının değerlendirilmesinin yanı sıra yürütülen çalışmalar ve bundan sonra hazırlanacak projelere yön vermek amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Üniversitemizde de engelliler için gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Yeni parklar dizayn ediyoruz. Bire bir gezdim. Çevre düzenlemeleri içerisinde gördüm ki engelliler için bazı sıkıntılar var. Bunun hemen düzelmesi için de yapı işlerine gerekli talimatı verdik" şeklinde konuştu.

Toplantının bir ön görüşme olduğunu belirten Prof. Dr. Coşkun, "Bizim Toplumsal Duyarlılık Projeleri diye bir dersimiz var. Bu Türkiye'de bir ilk olup, Üniversitemiz de geçen yıl başlatmış olduğumuz bir projedir. Her kurum sosyal sorumluluk projesi ya da toplumsal duyarlılık projeleri yapıyor. Bu yeni bilinen bir şey değil ama bizde bu zorunlu ders olarak karşımıza çıkıyor. Yeni gelen her öğrenci bu dersi almak zorunda. 40'ar kişilik gruplarla ilk önce proje yazmayı öğrendiler. Sonra teorik bazı çalışmalardan sonra belli bir projede kendi öğretim üyesi danışmanıyla projenin sahaya inmesini gerçekleştiriyorlar. Gönüllü hasta projesi, varoşlardaki çocukların eğitimi, silahsız düğün projesi, gülen taksi projesi, ayrıca engellilerle ilgili 250 projemiz vardı. Geçen sene ilk olduğu için, bazı aksaklıklar olmasına rağmen çok güzel oldu. Bu gittiğimiz yerlerde ciddi anlamda çok sıcak görüntüler ortaya çıktı. O çocukların üniversite öğrencileriyle teması gerçekten görülmeye değer karelerdendi. Bu işten hem bizim öğrencimiz heyecanlandı hem de karşımızdaki küçücük çocuklar çok mutlu oldu. Bu projelerle benim ne alakam var diyen insanlar bile çok memnun oldular" ifadesinde bulundu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

özürlülerin toplumla kaynasması için böyle çalışmaların yoğunlaşması lazım ... güzel ve örnek alınacak bir çalışma..

paylaşım için teşekkürler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap