Sumeye

Elleriyle Kuran-ı Kerim Okuyorlar

Önerilen İletiler

Diyanet, brail alfabesiyle Kur'an-ı Kerim ve elifbayı brail alfabesiyle bastı

72533.jpg

Engellilere yönelik hizmetlerini arttıran Diyanet İşleri Başkanlığı, brail alfabesiyle Kur'an-ı Kerim, elifba ile çocuklara yönelik olarak hazırlanan ''dinimi öğreniyorum'' serisini brail alfabesiyle bastı. Engellilerin rahat ibadet etmesi için bin 500 camide düzenleme yapılırken, yaklaşık 350 Kur'an kursu öğreticisine, engellilere yönelik kur'an eğitimi konusunda seminer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Dairesi Başkanı Yüksel Salman, başkanlık olarak toplumda engellilerle ilgili bir bilinç oluşturmak için başlattıkları çalışmalara 2003 yılından beri hız verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda, ilgili kuruluşlarla işbirliğine gittiklerini, başkanlığın kendi hizmet alanı çerçevesinde bir dizi çalışma yaptığını anlatan Yüksel, yaklaşık bin 500 camide engellilerin rahatlıkla ibadet edebilmelerine imkan sağlayan düzenleme yapıldığını, yeni inşa edilen camilerde de bu konuya özellikle dikkat edildiğini dile getirdi.

Salman, yaklaşık 350 Kur'an kursu öğreticisine engellilere yönelik kur'an eğitimi konusunda seminer verildiğini dile getiren Salman, görme engeliler için brail alfabesiyle elifba ve Kur'an-ı Kerim bastıklarını ifade etti. Kur'an-ı Kerim'in 2. baskısı için hazırlıkların sürdüğünü anlatan Salman, ikinci baskının 2011 yılında tamamlanmasının planlandığını dile getirdi. Salman, ''Böylece engelli kardeşlerimiz kur'an-ı parmaklarıyla görebiliyor'' dedi.

Dini Yayınlar Dairesi Başkanlığı olarak ''Ayet ve Hadisler Işığında Engeliler'' diye bir kitap hazırladıklarını, 276 bin kitabı engellilerle ilgili vakıflarla ve sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz dağıttıklarını ifade etti. Salman, görme engelli iki gencin sohbetiyle İslam dini hakkında bilgilere yer verilen ''Kalpten Görenler'' CD'si hazırladıklarını da anlattı.

Çocuk yayıncılığı konusunda ciddi bir çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda ''inanıyorum'' ve ''öğreniyorum'' serisini minik okuyucularla buluşturduklarını belirten Salman, ''Büyük ilgi gören öğreniyorum serisini, aralarında Almanca, Rusça, İngilizce, Azerice ve Tatarca'nın da bulunduğu 20 dile çevirdik ve ilgili ülkelere gönderdik. Yurt içinde 1 milyonun üzerinde kitabı ücretsiz dağıttık. Dinimi, peygamberimi, dualarımı, kitabımı ve ibadetlerimi öğreniyorum kitaplarını CD ortamına aktardık. Böylece bu kitapları iphonelara, cep telefonlarına yüklemek mümkün hale geldi'' diye konuştu.

Bu çerçevede engelli çocukları da unutmadıklarını vurgulayan Salman, ''Öğreniyorum'' serisini brail alfabesiyle bastıklarını dile getirdi. İlk etapta 250 bin takım basılan kitabı, Özürlüler İdaresi başta olmak üzere bu konuda çalışma yapan resmi kurumlarla engellilerle ilgili vakıf ve derneklerin kütüphanelerine göndereceklerini söyledi.

Serideki tüm kitapların, çocuk pedagojisine ve edebiyatına uygun olarak çocuk diliyle hazırlandığına işaret eden Salman, eserleri pedagogların, edebiyatçıların ve din işleri yüksek kurulu uzmanlarının incelediğini kaydetti. Salman, ''Böylesine emek mahsulü bir serinin engelli çocuklarımızın minik yüreklerine de ulaşsın, onlar da eserlerimizi tanısınlar istedik'' görüşünü dile getirdi.

Salman, ikinci baskıyı talep eden eğitim kurumlarına göndermeyi planladıklarını kaydetti.

KAYNAK

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap