Vatan...

Londra'ya Çıkarma Yapmak İstiyoruz..

Önerilen İletiler

3159-londra-sur.jpg

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, tüm çalışmalarını 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda çok fazla sporcu ile yer almak için yaptıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Batıpark Spor Salonu’nda düzenlenen IBSA Dünya Halter Şampiyonası’nın kapanış töreni sonrası görüştüğümüz Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, düzenledikleri dünya şampiyonası ile katılımcı tüm ülkelerin büyük beğenisini kazandıklarını söyledi. Şampiyona 13 farklı ülkeden yaklaşık 90 civarında sporcunun katıldığını belirten Dedeoğlu, bunun şimdiye kadar ki, en yüksek katılım olduğunun altını çizdi.

KAHRAMANMARAŞ'TA DÜNYA ŞAMPİYONASI

Anadolu’nun çeşitli kentlerinde uluslararası şampiyona ve turnuvalar yapmalarının büyük ilgi çektiğini ifade eden Mesut Dedeoğlu, temmuz ayında Eskişehir’de Golbol Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nı yaptıklarını ve burada millilerin B grubundan A grubuna yükseldiğini söyledi. Dedeoğlu, “Anadolu’da bir ilde yapılan organizasyonun o ilin gençlerini spora yönlendiren iyi bir etkinlik oluyor. Halkın ve il protokolünün şampiyonaya gösterdiği ilgi de gelen delegasyonları memnun ediyor. Burada yaptığımız şampiyonada da Valimiz, Belediye Başkanımız, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve diğer kurum amirlerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Hepsine teşekkürü borç biliyorum” dedi.

“BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİK”

IBSA Dünya Halter Şampiyonası’nda yarışan milli takım sporcularını başarılarından dolayı tebrik eden Mesut Dedeoğlu, “Powerlifting ve Bench Press branşlarında mücadele eden sporcularımızın birçoğu uluslararası bir şampiyonada ilk defa yarıştı. Buna rağmen büyük başarı elde ettiğimizi görmek bizim için mutluluk verici bir noktadadır” dedi.

Şampiyonayı Türk sporcuların, 2 dünya rekoru, 2 altın, 6 gümüş ve 13 bronz madalya kazanarak tamamladıklarını belirten Dedeoğlu, “Bu sonuç, henüz yeni olduğumuz bir branş için büyük başarıdır” şeklinde konuştu.

“2011 DÜNYA OYUNLARINA TAM KADRO KATILACAĞIZ”

Nisan ayında Antalya'da düzenlenecek olana 2011 Dünya Görme Engelliler Oyunları’na Türkiye'nin bütün branşlarda tam kadro ile katılacağını söyleyen federasyon başkanı Dedeoğlu, oyunların 2012 Londra Paralimpik Oyunları için son kota yarışları olmasının önemini bir kat daha arttırdığını belirtti.

Oyunlara Türkiye’nin yanı sıra 70’in üzerinde ülkenin ve 2 binden fazla sporcunun katılmasının öngörüldüğünü söyleyen Dedeoğlu, “Türkiye’nin yapmış olduğu organizasyonlardaki başarısının tüm dünya ülkeleri tarafından büyük beğeni toplaması ve yine coğrafi konumunun ulaşım kolaylığı sağlaması gibi etkenleri de göz önüne aldığımız zaman katılacak ülke ve sporcu sayısının tahminlerimizin üzerinde olacağını düşünüyoruz. Şuana kadar katılım için 70 ülke müracaat etti. Bu sayı daha da arta bilir. Bu rakamlarda gösteriyor ki, şimdiye kadar yapılan oyunlara göre çok daha fazla ülke ve sporcunun katılacağı bir organizasyon olacak 2011 Dünya Oyunları” diye konuştu.

“HER ŞEY LONDRA 2012 İÇİN”

2011 Görme Engelliler Dünya Oyunları’nda; Halter, Yüzme, Atletizm, Judo, Satranç, Futsal B1 (hiç görmeyenler), Futsal B2-B3 (çok az görenler) ve Golbol (erkekler-bayanlar) gibi sekiz farklı branşta yarışmalar yapılacağını ifade eden başkan Dedeoğlu, bu yarışmalarda özellikle de paralimpik branşlarda elde edilecek başarıların çok önemli olduğunu söyledi. Londra vizesi aldıkları bazı branşlar olduğunu anlatan Dedeoğlu, Antalya’da alınacak yeni kotalarla, çok fazla sporcu ile Paralimpik Oyunları’nda yer almak istediklerini dile getirdi.

Şimdiye kadar sadece bir sporcu ile Paralimpik Oyunları’na katıldığımızı anlatan Dedeoğlu, Londra’da hem bireysel hem de takım sporlarında yer almak için büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirten Dedeoğlu, “Yaptığımız çalışmalar sadece 2012 ile sınırlı değil. Çalışmalarımızı 2016 Paralimpik Oyunları’nı da içine alacak şekilde yürütüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap