zeynepkrtas

Omurga Eğriliğine Ameliyatsız Çözüm....

Önerilen İletiler

Omurga eğriliğine ameliyatsız çözüm

4333.jpg

Daha önce 6 kez ameliyat edilen 7 yaşındaki Duygu, omurgaya takılan ve dışarıdan bir cihazla uzatılıp kısaltılan titanyum çubuk sayesinde hayata bağlandı

HAYATİ riskler taşıyan skolyoza (omurga eğriliğine) karşı uygulanan yeni bir tedavi yöntemi, hastalar için umut ışığı oldu. Bir yıldır Hong Kong ve İngiltere'de yapılan neştersiz "uzatılabilen çubuklar sistemi" Florence Nightingale Şişli Hastanesi'nde doğuştan skolyoz hastası olan ilköğretim öğrencisi Duygu Ecem'e (7) uygulandı. Tedavisine 4 yaşında başlanan, bu sürede 6 kez ameliyat masasına yatan Duygu'nun yüzü yeni yöntemle güldü. Duygu'ya uygulanan yeni yöntemle omurgasına takılan titanyum çubuk, ameliyata gerek kalmadan dışarıdan uzatılıp kısaltılabiliyor. Böylelikle tekrarlayan ameliyatlar yerine tek operasyonla çubukları yerleştirmek sonra omurgayı açmadan periyodik uzatmalar ile eğriliğin ilerlemesini kontrol etmek mümkün oluyor. Duygu'nun daha önce omurgasına takılan sabit çubuklar, 6 ayda bir açık ameliyatla gerdirilerek uzatılıyordu. Uzmanlara göre, 3 yaşında tedavisine başlanan bir çocuğun 12 yaşına kadar toplam 22 kez ameliyat olması gerekiyordu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK Şişli Florence Nightingale Ortopedi ve Travmatoloji Merkezi'nden Prof. Dr. Ahmet Alanay, yeni yöntemin faydalarını şöyle anlattı: "Daha önce yerleştirilen çubuk kendiliğinden uzayamadığı için 6 ayda bir gerdiriliyordu. Şimdi ise tek ameliyatla çubuk yerleştiriliyor, daha sonra dışarıdan bir aparat yardımıyla cilt açılmadan uzatılıyor. Böylelikle 4 yıl ameliyata gerek duyulmayacak." Prof. Dr. Alanay, Türkiye'de bu yöntemin ilk kez uygulandığını da sözlerine ekledi.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap