Vatan...

SGK Engelini Aşan Dayanışma..

Önerilen İletiler

4315.jpg

35 yıldır malül aylığı alan Süleyman Dinçöz'ün maaşı SGK tarafından kesildi. Bir hafta içinde 70 bin lira ödemesi istenen Dinçöz'ün imdadına kendisi gibi engelli olan avukat yetişti.

SGK, 35 yıl önce İstanbul Maltepe'de oturan, doğuştan görme engelli, 4 hastaneden "yüzde 100 iş göremez" raporu bulunan Süleyman Tamer Dinçöz'ü, "yetim ve engelli" olduğu için maaşa bağladı. SGK'nın rutin kişisel muhtaçlık taraması yapılırken, Dinçöz'ün durumu Maltepe Kaymakamlığı yerine Kartal Kaymakamlığı'na soruldu. Kartal Kaymakamlığı ise, kuruma gönderdiği yazıda Dinçöz hakkında herhangi bir muhtaçlık sorgulamasının kendileri tarafından yapılamayacağını bildirdi. Ancak, Dinçöz'ün maaşı muhtaç olmadığı gerekçesiyle belirlenemeyen bir nedenle kesildi.

70 BİN LİRA İSTENDİ

Kurum, Dinçöz'e 7 gün içinde 70 bin TL'yi faiziyle geri ödemesi için tebligat gönderdi. 35 yıldır aldığı aylığının "muhtaç değil" denilerek kesildiğini öğrenen Dinçöz şok yaşadı. SGK'ya 'bir hata var' diyerek başvuran Dinçöz'ün yardımına yürüme engelli olduğu için koltuk değnekleriyle davalara giren Avukat Turgay Özcan koştu. Özcan olayı 'hukuk skandalı' olarak nitelendirdi.

İKİ GÖZÜM OLDU

Müvekkilinin hapis cezasıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Avukat Turgay Özcan, "Hatanın düzeltilmesi için tüm hukuki adımları atacağız" dedi. Yürüme engelli Avukat Özcan'ın işlerinden vakit ayırarak gönüllü olarak kendisine yardım ettiğini sözleyen Dinçöz de, "Bu destek beni çok duygulandırdı. Hızır gibi yetişti. Engellilerin karşılaştıkları sorunları, engelli olmayanlardan yardım almadan da birbirlerine destek olarak aşacaklarını kanıtladık. Avukat Özcan, benim gören gözüm oldu" şeklinde konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

gülünücek bir olay engelli abimizin suçu ne bu yaştan sonra mahkemelerde geziyor yani velefki uygunsuz olsun bu maaşı almaya engelli 35 yıl neden bu hatayı fark etmiyorsun eğer mahkum edilmesi gereken birini arıyorsa devlet kendi memurlarıdır

yani bir espiriyle bitirmek istiyorum haddim olmadan şimdiden af ola

süleymanın SUÇU NE ? :):):)

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap