Vatan...

Bakan Kavaf'tan 38 bin Özürlüye Müjde..

Önerilen İletiler

733813_2.gif

Varşova'da, 17-24 Eylül tarihlerinde düzenlenen Avrupa Özel Olimpiyat Oyunları'nda 15 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya kazanan...

Varşova'da, 17-24 Eylül tarihlerinde düzenlenen Avrupa Özel Olimpiyat Oyunları'nda 15 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya kazanan zihinsel engelli sporculara ödülleri, törenle verildi. Törende konuşan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Çıkaracağımız yasayla sırada iş bekleyen 38 bin özürlümüze en kısa sü rede istihdam sağlamaya çalışacağız" dedi.

Polonya'nın başkenti Varşova'da, 17-24 Eylül tarihlerinde düzenlenen Avrupa Özel Olimpiyat Oyunları'nda 15 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya kazanan zihinsel engelli sporculara ödülleri, törenle verildi.

Ceylan Otel'de gerçekleştirilen törene, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Zihinsel Engelliler Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) Başkanı Necmettin Aydın, Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Milli Atlet Elvan Abeylegesse ve sporcular ile aileleri katıldı.

Devlet Bakanı Özak, burada bir başarı öyküsünü kutladıklarını belirterek, "Türk kadınının başarısı var. Öncelikle özel çocuklarımızın annelerini kutluyorum. Onların başarısı var. Bizim yapacağımız işleri onlar yaptılar" dedi.

Devlet Bakan Kavaf ise Özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları'nda mücadele eden sporcuların gurur duyulan başarılara imza attığını dile getirerek, "Ülkemizi onurlandıran sporcularımız, engelleri yenme kararlılığını göstermesi açısından da son derece önemlidir. Özel Olimpiyatlar Yaz Oyunları'na katılan tüm sporcular, hiçbir engelin başarıya engel olamayacağını kanıtlamış, özellikle 'zihinlerdeki engellere' karşı büyük bir zafer elde etmişlerdir. Bu madalyalardan daha önemlisi, bu sporcularımızın başarılardan sonra yaşadığı mutluluktur" diye konuştu.

Engellilerin sorunlarının sadece onları ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimini ilgilendiren toplumsal bir mesele olduğunu kaydeden Kavaf, şöyle devam etti: "Engellilerimize yönelik hizmetlerimizi sadece kurumsal bir görev anlayışıyla değil, insani sorumluluk anlayışıyla ve çağın ihtiyacına göre yenileyerek sürdürmeye devam ediyoruz. Türkiye'de 267 bin engelliye evde bakım hizmeti veriyoruz. 2002 yılında göreve geldiğimizde, 1991 yılında kurum bakımı için sıraya girmiş, bakım bekleyen insanlarımız vardı. Bugün bir tane dahi kurum bakımına ihtiyaç duyan engellimiz yok."

Selma Aliye Kavaf, engelli istihdamınında sorun yaşadıklarını da kaydederek, "Çıkaracağımız yasayla sırada iş bekleyen 38 bin özürlüm üze en kısa sürede istihdam sağlamaya çalışacağız" bilgisini verdi.

Dilek Sabancı ise Avrupa ve Dünya özel oyunlarını Türkiye'de yapmayı hedeflediğini, bunun için de 15-20 sene beklemek istemediğini söyledi. Çin ve İrlanda'da iki özel olimpiyat izlediğini ve çok etkilendiğini belirten Sabancı, "Bu tür faaliyetler yapmak, ülkemizin ne kadar ileriye gittiğini gösterir. Eskiden engellilerimizi dışarıya çıkartamazdık. İnsanlar engelli insanların çocuklarıyla konuşmak istemezdi. Şu anda bunları aştık. Engelli olmak ya da olmamak kimsenin elinde değil" şeklinde konuştu.

Dilek Sabancı, engellilere iş konusunun Avrupa'da da tam halledilmemiş olduğunu tespit ettiklerini dile getirerek, "İnşallah Türkiye'de bunu başarabiliriz. Engellilere Avrupa'da 3 bin avro ücret veriliyor, Türkiye'de ise 400 TL veriliyor. Bunu da artırmalıyız aslında" dedi.

Tören sonunda, oyunlarda dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verildi.

Türkiye Gazetesi

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

öncelikle sporcularımızı kuyluyorum. engelli olmayanlarda görsünlerde biraz örnek alsınlar.

konuya gelince bence bu hükümet engellilere çok büyük kolaylıklar sağlamıştır. ramazana katılmıyorum. en rahat ettiğimiz günler bu hükümet günleri değilmi inkarmı edelim. özürlülere yönelik hizmetlerin devamını diliyorum.

güzel ve sevindirici bir haber.paylaşım için teşekkürler.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bir Yıldır Aynı Müjdeyi Söylüyorlar...

2010 Sonuna Kadar Denilmişti Diye Hatırlıyorum....

2010 unun Bitmesi 2 Ay Kaldı Hala Müjde Olmaktan Öte Geçilemedi Galiba....

Buarada Sporcularımıza Başarılarının Devamını Dİlerim...

Teşekkürler Abicim Paylaşımın İçin...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap